Brățări inteligente, pentru a vă menține în formă controlat

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.12.2018 - 08:18

Alergați, înotați, faceți drumeții, mâncați, dormiți. Indiferent de activitatea practicată pentru a vă menține în formă, brățările inteligente vă pot ajuta să vă monitorizați pentru a avea totul sub control.

SHARE

Sunt special concepute să genereze permanent statistici, de exemplu, pentru nivelul pulsului, distanțele parcurse sau modul în care vă odihniți. Garmin, Polar, Fitbit, Xiaomi și Misfit sunt lideri de piață în acest segment, iar oferta se poate plia pe aproape orice buget. Înainte de a cumpăra, însă, un astfel de gadget, specialiștii recomandă să stabiliți clar ce doriți de la el, deoarece, cele mai accesibile, de exemplu, măsoară bătăile inimii și pașii, dar nu sunt rezistente la apă și nu au GPS pentru monitorizarea traseelor. 

Fitbit Charge 3

Cu un design simplu și posibilitatea de a schimba cu ușurință „cureaua“, Fitbit Charge 3 este un gadget complet ce poate fi asortat aproape oricărei ținute. Brățara nu măsoară doar pulsul și pașii, ci rezistă și la apă, putând fi folosită și în piscină. Bateria îi oferă o autonomie de până la șapte zile, iar senzorul SpO2 măsoară oxigenul din sânge, detectând oscilațiile repirației. Prin urmare, Charge 3 monitorizează eficient somnul. 

Garmin Vivosmart 4

Subțire, netedă și cu multe funcții, Vivosmart 4 este o brățară recomandată celor care practică intensiv crossfit, merg la sală sau ridică greutăți. Gadget-ul simte când vă apucați de exerciții și se activează singur și vă spune când să luați o pauză după scorul HRV (monitorizează variația bătăilor inimii). Iar, graţie puls-oximetrului, a senzorului SpO2, ajută la detectarea sindromului SAS (Sindromul de Apnee în Somn), o afecțiune care poate să apară la orice vârstă. SAS este o tulburare a somnului definită de existența a cel puțin zece apnei (pauză în respirație) într-o oră. Vivosmart 4 rulează și soft-ul Garmin Move IQ, special creat pentru cei care ridică greutăți.

Moov Now

Cu o rezistență la apă până la adâncimi de 30 de metri, Moov Now este un „fitness tracker“ dedicat pasionaților de înot și scufundări. Monitorizarea începe pe mal, prin intermediul smartphone-ului, iar la întoarcere aveți la dispoziție un raport complet în ceea ce privește ritmul, pulsul, distanța parcursă și eficiența. Bineînțeles, brățara poate fi folosită și la alegare sau altă activitate, dar nu dispune de display.

Xiaomi Mi Band 3

Ecran OLED, design simplu și plăcut, rezistență la apă. Xiaomi Mi Band 3 este o brățară „entry-level“ completă care, pe lângă monitorizarea pulsului și a pașilor, vă anunță și când sună telefonul sau primiți mesaje. Bineînțeles, ca majoritatea brățărilor, Mi Band 3 se înțelege atât cu Android-ul, cât și cu iOS-ul. 

Misfit Ray

Cu un design care te duce cu gândul mai mult la un accesoriu vestimentar decât la o brățară de fitness, Misfit Ray numără pașii, măsoară distanța parcursă, estimează caloriile arse cu ajutorul unui accelerometru pe trei axe, vă alertează când primiți apeluri și mesaje pe smartphone și poate monitoriza activități precum yoga, dansul, înotul și mersul pe bicicletă. Atenție, însă, gadget-ul nu poate măsura pulsul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te