Spitalele germane se confruntă cu o criză de personal din cauza Omicron

DE Elena Andrei | 27.12.2021 - 20:34
Spitalele germane se confruntă cu o criză de personal din cauza Omicron/foto: you tube

Spitalele din Germania se confruntă cu lipsă de personal și probleme bugetare, în timp ce țara se pregătește pentru un al cincilea val masiv de infecții cu coronavirus, a avertizat luni un nou raport.

SHARE

Patru spitale din cinci se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent, inclusiv specialiști care lucrează în unitățile de terapie intensivă, potrivit sondajului Hospital Barometer 2021.

14.500 de posturi de asistent medical și 8.000 de posturi de îngrijire critică rămân neocupate, potrivit studiului realizat.

Sondajul reprezentativ a constatat că aproape 60% dintre spitale se așteaptă și la probleme financiare din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, în ciuda sprijinului Guvernului.

Multe spitale au anulat operațiile care nu sunt urgente, în timp ce vizitele la pacienți au scăzut, deoarece oamenii evită vizitele la spital de teamă să nu contracteze COVID-19, potrivit raportului.

Germania a depășit luni pragul de 7 milioane de infecții confirmate cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Institutul Robert Koch a raportat 13.908 noi infecții zilnice și 69 decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Luni se aflau 4.201 de pacienți grav bolnavi de coronavirus în secțiile de terapie intensivă, dintre care 2.443 erau conectați la ventilatoare, potrivit asociației DIVI pentru medicină de urgență.

În timp ce al patrulea val al țării s-a stabilizat în ultimele săptămâni, autoritățile sunt alarmate de răspândirea rapidă a variantei Omicron în țările vecine.

Citește și:

Petreceri de Anul Nou anulate în marile orașe din lume

Australia a raportat primul deces asociat variantei Omicron. Rata de spitalizare se menține redusă

 

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a avertizat săptămâna trecută că țara ar trebui să se pregătească pentru un al cincilea val masiv de COVID-19 la începutul lunii viitoare din cauza Omicron.

El le-a cerut cetățenilor să urmeze cu strictețe măsurile anticoronavirus și să facă vaccinul booster pentru a se proteja de varianta mutantă.

Autoritățile sanitare au raportat până acum 7.225 de cazuri de infecție cu Omicron în Germania, dar experții spun că numărul real ar putea fi mult mai mare, deoarece țara înregistrează doar o mică proporție de teste pozitive.

Potrivit experților, numărul cazurilor de Omicron se dublează la fiecare două-trei zile, iar noua variantă este de așteptat să devină dominantă de luna viitoare.

Cancelarul german Olaf Scholz și liderii statelor federale au convenit săptămâna trecută asupra unor restricții mai dure pentru a reduce răspândirea variantei noi.

Conform noilor reguli, evenimentele sportive de amploare precum meciurile de fotbal vor avea loc fără spectatori. Principalele petreceri și adunări publice vor fi interzise de Anul Nou. Pentru adunările private, maximum 10 persoane vor avea voie să se întâlnească în interior sau în aer liber dacă toată lumea este vaccinată sau s-a recuperat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te