Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
9.297.027 Votanți în România
51,63 %
776.018 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Nebunia lui Streinu-Cercel: Două milioane de morți de gripă aviară, 20.000 de morți de gripă porcină

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.04.2020 - 17:41

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu-Cercel este autorul unui lung șir de aprecieri medicale eronate.

SHARE

Președintele Klaus Iohannis a criticat în termeni foarte duri proiectul „Vacanța Mare” propus de Adrian Streinu-Cercel, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, care prevede o serie de măsuri neconstituționale împotriva cetățenilor, în starea de urgență.

„Am avut în acest zile un asemenea exemplu – a apărut o documentație de la un institut. Nu se poate. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă și nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină”, a zis Iohannis.
 

Cercel: Gripa aviară va ucide două milioane de români

„Patru milioane de romani se vor îmbolnăvi de gripă, iar doua milioane vor muri, o dată cu izbucnirea pandemiei de gripă aviară. “Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 – 5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe ca ne așteptăm la un virus foarte agresiv”, a declarat, pe 22 iunie 2006, în cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, potrivit Libertatea.

În final au murit câteva sute de oameni la nivel global.

Criticat de Traian Băsescu

În noiembrie 2009, Streinu Cercel era secretar de stat în Ministerul Sănătății.  El era la acel moment manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Scenariul cu 20 de mii de morţi din cauza gripei porcine este unul oficial, dar e un număr minim, declara, în acel an, Adrian Streinu Cercel. "Nu înţeleg de ce facem atâta caz. Mă interesează cum să fac să previn decesele. Asta e principala sarcină. Că se îmbolnăvesc, e normal, e sezon rece, dar dacă se ajunge la deces, numărul lor să fie cât mai mic", afirma el. "Scenariul ăsta cu 20 de mii de morţi ? Este una din variantele oficiale, dar e minim, ăsta e mizilic", a declarat Adrian Streinu Cercel, citat de RFI.

În replică, preşedintele de la acea vreme Traian Băsescu a spus că afirmaţiile lui Adrian Streinu Cercel prăvăleau apocalipsa peste România.

Streinu Crecel a demisionat, dar, după o lună, a renunțat la demisie. La finalul pandemiei de pestă porcină în România s-au înregistrat 122 de decedați.

Nu a văzut infecțiile nosocomiale

Tragedia din Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015. În acea seară, și-au pierdut viața 27 de oameni, bilanțul tragediei ridicându-se în final la 64 de decese.

La aproape 40 de zile de la incendiul din clubul bucureștean, perioadă în care numărul persoanelor decedate a continuat să crească, publicam în „România liberă“, în exclusivitate, punctul de vedere al conducerii Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles – care confirma faptul că toți cei 8 pacienți pe care i-a preluat din București erau infectați cu bacterii intraspitalicești.

Streinu Cercel: Erau colonizați perfect normal

La câteva ore distanță de la publicarea articolului, în aceeași zi, pe 8 decembrie, managerul Institutului de Boli Infecțioase, dr. Adrian Streinu Cercel, a precizat că de fapt medicii belgieni au susținut că pacienții din Colectiv erau colonizați cu anumite bacterii și nu erau infectați cu bacterii, fapt care ar fi „perfect normal".

Medicul a continuat să nege faptul că tinerii au fost infectați, acuzând o greșeală de traducere: „Se ştie cât se poate de clar că noi suntem colonizaţi peste tot, fose nazale, faringe, tract respirator, mâini, la nivelul tubului digestiv, tractului urinar…

Deci, colonizare egal populare. Nu vorbim de infecţii”, a explicat Streinu-Cercel informaţiile din răspunsul pe care ni l-au oferit medicii de la spitalul din Bruxelles.

Ulterior și alte surse media au vorbit de faptul că tinerii din Colectiv au ajuns la spitalele din străinătate cu infecții nosocomiale.

Citește și: Streinu Cercel a ignorat infecțiile nosocomiale
 

A ignorat pericolul COVID

Streinu Cercel ne-a asigurat că epidemia de coronavirus nu poate ajunge în Romînia deoarece nu va ieși din China.

„Majoritatea sunt forme ușoare – 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară. China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus.

Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți", a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, pe 7 ianuarie 2020 citat de Digi24. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te