Iată obiceiurile sănătoase ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc aproape niciodată

DE Elena Andrei | 25.01.2023 - 17:16
obiceiurile sănătoase ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc/Foto: versatile house

Iarna este anotimpul virozelor și gripelor. Se poate constata că există oameni care contractează foarte repede bolile de sezon și alții de care acestea „nu se lipesc”. Iată câteva obiceiuri ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc aproape niciodată.

SHARE

Beau multă apă 

Binecunoscuta recomandare despre consumul de apă spune că trebuie să bei opt căni pe zi pentru a satisface nevoile de bază ale organismului. Atunci când bem suficient, organismul primește combustibilul de care are nevoie pentru a acționa și a lupta împotriva bolilor. Când nu bem suficient (ca majoritatea), dăunează bunei funcționări a sistemelor organismului, iar acest lucru este mai evident iarna.

Dorm suficient

Somnul este ca un medicament, este vindecător pentru individ. Cercetătorii din Germania au dovedit că somnul poate fi uneori cel mai bun medicament pentru afecțiuni medicale complexe - datorită capacității potențiale a sistemului imunitar de a se proteja împotriva agenților patogeni care cauzează boli în timp ce dormi. 

Somnul insuficient afectează, de asemenea, greutatea, dispoziția și starea de spirit a doua zi și în general, și poate favoriza apariția bolilor cronice - cum ar fi demența. 8 ore de somn sunt recomandate cu insistență iarna.

 Își schimbă frecvent prosoapele 

Toată lumea a fost învățată de importanța spălării pe mâini înainte de a mânca, după ce a fost la baie sau, în general, pe tot parcursul zilei, pentru a nu lua boli. Ei bine, dacă dăm crezare mai multor studii din ultimii ani, prosoapele sunt cei mai teribili răspânditori de boli din casă. În timp ce prosoapele de bucătărie sunt cele mai mari vinovate, acestea nu sunt singurele.

Citește și

Cele mai bune și mai rele date în 2023 pentru acțiune. Adaptați-vă calendarul pentru câștig

VIDEO Premieră în istoria fotbalului: Un arbitru a aratat un cartonaș alb la un meci în Portugalia

Expunerea la bacteriile din prosoapele de mâini poate provoca numeroase simptome, inclusiv infecții ale pielii, afectarea sistemului digestiv și a altor sisteme interne și infectarea cu boli febrile.

 Sunt activi

Exercițiile fizice joacă un rol crucial în întărirea sistemului imunitar, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Există două unități proeminente în fruntea arsenalului sistemului imunitar: Celulele T și celulele B. Producția acestor celule scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce face ca organismul nostru să fie mai expus la amenințări externe și interne. Studiile arată, de asemenea, că activitatea fizică moderată și viguroasă reduce riscul de infecții ale tractului respirator superior, cum ar fi răcelile.

 Își petrec timpul în aer liber

Vitamina D este esențială pentru menținerea sănătății sistemului imunitar, protecția împotriva bolilor virale, protecția împotriva cancerului și menținerea rezistenței oaselor. Principala sursă a vitaminei este absorbția razelor solare în piele. 

Majoritatea populației are o deficiență severă de vitamina D, care este potențial legată de stilul de viață modern care include ore lungi la birou, utilizarea intensă a protecției solare și îngrijirea necorespunzătoare a pielii. Vitamina poate fi ingerată sub formă de supliment după analize de sânge și consult medical, deși, în general, ar trebui să fie suficientă  expunerea la lumina puternică a soarelui timp de zece minute pe zi, de cel puțin patu ori pe săptămână

 Se întâlnesc cu prietenii

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, înțeleg și mai mult importanța prezenței celor dragi - nu doar a membrilor familiei, ci și a prietenilor. Studiile efectuate pe această temă au constatat că, de multe ori, relațiile cu prietenii sunt mai importante pentru sănătate decât relațiile cu familia. Studiile au arătat că, atunci când oamenii au raportat că prieteniile lor sunt în criză, s-au îmbolnăvit mai des. Atunci când prieteniile erau de susținere și puternice, oamenii erau mai sănătoși. 

Prieteniile benefice, arată studiile, s-ar putea datora onestității brutale sau râsetelor împărtășite între prieteni, deci ar trebui să păstrezi câțiva prieteni apropiați alături de tine de-a lungul vieții.

Beau și mănâncă alimente calde

Băuturile calde, supa tradițională de pui și consumul de altfel de alimente calde ajută organismul să facă față bolilor de iarnă și să devină mai puternic. Băuturile calde (chiar apa simplă) și alimentele fierbinți nu numai că încălzesc corpul, dar stimulează și circulația sângelui și organismul în general. Se recomandă câte un ceai fierbinte cu scorțișoară, o infuzie interesantă. Și o ceașcă de ciocolată caldă combate frigul.

 Mănâncă sănătos

Numeroase studii realizate de-a lungul anilor au analizat efectele pe care factorii din viața noastră le au asupra funcționării sistemului imunitar, culminând cu ceea ce știm astăzi - că sistemul nostru imunitar este afectat și de alimentație.

Fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea și nucile contribuie la îmbogățirea organismului cu vitamine, minerale și antioxidanți. Alimentele care îmbunătățesc activitatea sistemului digestiv și a intestinelor (unde se află baza sistemului imunitar) - cum ar fi iaurtul și legumele portocalii, cum ar fi cartofii dulci și dovleceii - sunt un instrument eficient în lupta împotriva diferitelor boli de iarnă.

 Gândesc pozitiv

A gândi pozitiv înseamnă să te concentrezi mai mult pe partea bună a lucrurilor și mai puțin pe cea rea, ceea ce aduce o viață lungă și sănătoasă. Nu este un sfat ușor de urmat în timpul iernii, depresia este mai frecventă, dar rămâne important să vedem jumătatea plină a paharului, deoarece sănătatea mintală are un impact uriaș asupra sănătății fizice. Afecțiunile fizice cauzate de sănătatea mintală, cum ar fi stresul sau tensiunea, au un efect critic asupra structuri fizice prezente și viitoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te