Ce este Vara lui Mioi și cât ține? Tradițiile și superstițiile românilor la început de octombrie. Potrivit calendarului popular, de pe 29 septembrie începe o perioadă numită „Vara lui Mioi”, care ține până pe 14 octombrie, până la prăznuirea Sfintei Parascheva.
Ce tradiții au românii de echinocțiul de toamnă? Anul acesta, fenomenul are loc pe 22 septembrie. De ce se zice că e bine să mănânci pâine înainte de a ieși din casă, în această zi?
Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiții și superstiții. Ce nu ai voie să mănânci? Ce obiceiuri erau în această zi, în satul tradițional românesc? În popor, sărbătoarea era cunoscută și sub numele de Ziua Crucii, Crucea Mare, Ziua Șarpelui sau Cârstovul Viilor.
Pe 8 septembrie, Biserica prăznuiește Nașterea Maicii Domnului. Este prima sărbătoare cu cruce roșie din noul an bisericesc, care începe pe 1 septembrie. Ce tradiții și superstiții are poporul român de Sântămăria Mică?
Pe 29 august, Biserica prăznuiește Tăierea Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. În această zi, Biserica a rânduit să fie post. Ce tradiții și superstiții au românii de această sărbătoare?