Tradiții și obiceiuri din Ajunul Crăciunului. Ajunul Crăciunului, celebrat pe 24 decembrie, este o zi plină de semnificații în tradițiile românești.
Ajunul Crăciunului, tradiții obligatoriu de respectat. Aduc binecuvântare în casele românilor. Ajunul Crăciunului nu este doar o noapte a pregătirii materialelor pentru marele sărbătorit, ci o seară plină de tradiții care unesc credința, familia și comunitatea.
Care sunt cele mai întâlnite superstiții de Revelion? Noaptea dintre ani este așteptată cu bucurie și nerăbdare de toată lumea. Dar, pentru ca lucrurile să meargă bine în noul an, e bine să vă gândiți să respectați măcar unele dintre obiceiurile devenite tradiționale.
Ce este Vara lui Mioi și cât ține? Tradițiile și superstițiile românilor la început de octombrie. Potrivit calendarului popular, de pe 29 septembrie începe o perioadă numită „Vara lui Mioi”, care ține până pe 14 octombrie, până la prăznuirea Sfintei Parascheva.
Ce tradiții au românii de echinocțiul de toamnă? Anul acesta, fenomenul are loc pe 22 septembrie. De ce se zice că e bine să mănânci pâine înainte de a ieși din casă, în această zi?