DOCUMENT Controverse pe angajarea dansatoarei de la emisiunea „Acces Direct“ la DSP București

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.11.2020 - 11:36
Emy Dansatoarea, la Acces Direct. Sursa: national.ro

O dansatoare care apare la emisiunea "Acces Direct" și în videoclipurile maneliștilor ar fi fost angajată la Direcția de Sănătate Publică București. Informația, publicată de cotidianul Național, a fost infirmată de DSP.

SHARE

DSP București susține, într-un comunicat de presă postat pe site, că „Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.”

Am contactat-o pe șefa DSP București, Oana Nicolescu, pentru un punct de vedere, aceasta trimițându-ne la comunicatul de presă postat pe site-ul instituției. Din comunicat, însă, nu este clar dacă Maria Emylia Florescu este angajată la acest Serviciu Administrativ și Mentenanță, care, conform DSP,  „nu are legătură cu activitatea medicală sau de specialitate”. Oana Nicolescu a precizat, la insistențele Newsweek România, că „nu este (angajată, n.r.). Nu are contract semnat cu DSP”. 

Publicația Național a scris că Maria Emylia Florescu, dansatoare, ar fi reușit să câștige postul de inspector debutant, reușind să îi învingă pe ceilalți 10 contracandidați. Anunțul cu câștigătorii nu mai există afișat pe site-ul DSP București, păstrându-se doar anunțul din 6.11.2020, apare un document cu antetul Direcției de Sănătate Publică București, al biroului RUNOS (resurse umane), în care Maria Emylia Florescu apare ca selectată pentru un interviu pe un post de inspector de specialitate debutant – post de natură contractuală de execuție.

„DSP București a permis doar 48 de ore pentru depunerea dosarelor, astfel că doar cine știa despre aceste posturi vacante putea să se miște atât de repede. Totodată, afișarea rezultatelor selecției dosarelor s-a făcut la urgență, 24 de ore. Pentru postul de inspector de specialitate s-a cerut în anunț diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, semn că nu ar fi nevoie de o specializare specifică pentru această funcție. Studiile Mariei Emylia Florescu sunt în managementul turistic, la Universitatea particulară ”Dimitrie Cantemir”. Experiența profesională însă este de actor la Media Academie, iar aptitudinile sale sunt de actorie, solist vocal și dans. De altfel, Maria Emylia Florescu a apărut și la emisiunea Acces Direct, precum și ca dansatoare în videoclipurile cu maneliști.

Candidații selectați s-au prezentat la un interviu în data de 13 noiembrie, iar printre câștigători s-a numărat și Maria Emylia Florescu, care a reușit să-și spulbere ceilalți 10 contracandidați. Punctajul obținut de aceasta, de 93,33, a fost chiar mai mare decât al medicului stomatolog și al unuia dintre cei doi medici de medicină generală angajați de DSP în urma interviurilor”, scrie publicația Național.

DSP București a susținut, însă, într-un comunicat de presă, că „postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le îndeplinește orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.

Activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală sau de specialitate a Direcției de Sănătate Publică.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București”.

Pe site-ul DSP București nu există publicată o listă cu câștigătorii interviului din 6.11.2020. 

Cazul Emyliei nu este primul de aces fel. Newsweek România a dezvăluit cum în Ministerul Sănătății a fost angajată o cântăreață și model, pe nume Codruța Elena Filip. Când s-a aflat public, MS a dat înapoi, Nelu Tătaru nemaivoind să semneze contractul de muncă al cântăreței. 

Citește și: Mister lămurit: diva de la Sănătate, angajată de concitadinul Indrei, șeful Resurselor Umane din MS

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.