COVID Agenția Europeană începe evaluarea terapiilor pe bază de anticorpi de sinteză

DE Elena Andrei | 04.02.2021 - 22:45
sursă yahoo

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat joi că va începe evaluarea datelor companiilor americane Eli Lilly și Regeneron privind terapia bazată pe combinația de anticorpi de sinteză în tratarea pacienților Covid-19, folosită în tratamentul lui Donald Trump.

SHARE


Vor avea loc două evaluări separate pentru a vedea dacă pacienții cu Covid-19, care au nevoie de oxigen și sunt persoane cu risc ridicat ca starea lor să se înrăutățească, pot fi tratați cu aceste terapii, a comunicat Agenția Europeană pentru Medicamente.

Combinația de Casirivimab și Imdevimab de la Regeneron a fost autorizată pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrată fostului președinte american Donald Trump, care prezenta o decompensare rapidă a funcțiilor respiratorii.

Tratamentul antiCovid bazat pe combinația a doi anticorpi de sinteză produși de grupul farmaceutic american Eli Lilly a redus spitalizările și decesele cu 70% la pacienții cu risc crescut care au fost testați pozitiv pentru boală, declara pe 26 ianuarie compania.

„Bamlanivimab și Etesevimab, împreună, au potențialul de a fi un tratament important, reducând în mod semnificativ spitalizările și decesul la pacienții Covid cu risc crescut”, a declarat șeful științific al grupului, Daniel Skovronsky.

Rezultatele arată că testele clinice de fază 3 la care au participat 1.035 de persoane și-au atins obiectivele principale, de reducere a încărcăturii virale și a timpului de recuperare al acestora.

Pacienții au primit fie placebo, fie combinația bamlanivimab-etesevimab, ambii anticorpi de sinteză, câte 2,8 grame fiecare. 11 spitalizări (2,1%) au fost înregistrate în rândul pacienților care au primit tratament, iar printre cei pacienții placebo au existat 36 de spitalizări (7%), unele sfârșite cu deces.

Prin urmare, tratamentul reprezintă o reducere a riscului de 70%. 

Zece decese au fost înregistrate în total, toate în cadrul grupului placebo. Niciun deces nu a survenit la persoanele care au luat tratamentul.

Compania farmaceutică a spus că va continua să studieze tratamentul într-un alt studiu pentru a vedea dacă o doză mai mică produce același efect.

Acești anticorpi sunt o versiune fabricată în laborator a sistemului imunitar al corpului uman.

Mai mulți oameni de știință au salutat potențialul tratament împotriva Covid, iar Lilly, cât și compania de biotehnologie Regeneron au primit autorizații de utilizare de urgență pentru tratamentele lor.

Dar adoptarea unui astfel de tratament e limitată în Statele Unite de mai mulți factori, inclusiv lipsa de interes a pacienților, precum și lipsa de personal și capacitatea logistică a spitalelor de a le administra.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te