Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.09.2024 - 14:39
Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii - Foto: Flickr/Mike
Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii - Foto: Flickr/Mike

Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii. Pe măsură ce numărul persoanelor sub 50 de ani care suferă de cancer este în creștere, experţii află de ce.

SHARE

Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii. Pe măsură ce numărul persoanelor sub 50 de ani care suferă de cancer este în creștere, experţii află de ce se întâmplă acest lucru.

Acum, oricine se poate îmbolnăvi de cancer, așa stau lucrurile, dar există un indicator, care arată dacă creezi mediul perfect, în interiorul corpului tău, pentru a găzdui celulele canceroase.

Ce alimente pe care le consumăm cu plăcere ne îmbolnăvesc de cancer. Ultimele studii

Potrivit unei analize de anul trecut, în ultimele trei decenii, numărul tinerilor diagnosticați cu cancer a crescut cu 25%, în Marea Britanie, și cu 80%, la nivel global.

Deși mulți profesioniști nu știu sigur de ce, profesorul Charles Swanton, expert în cancer, crede că totul are de-a face cu dieta noastră.

Oncologul și clinicianul șef la Cancer Research UK consideră că ceea ce mâncăm este un indicator clar al creșterii deranjante a ratei îmbolnăvirilor de cancer.

Citeşte şi: Postul intermitent, risc de cancer de colon. Ce să nu mănânci dacă urmezi acest stil alimentar

Vorbind la Societatea Americană de Oncologie Clinică, anul trecut, el a explicat că au fost efectuate studii, care arată că unele persoane cu cancer intestinal cu debut precoce ar fi putut avea o iniţiere a bolii de la bacteria din intestin.

Bacteria se găsește în mod obișnuit în intestinele celor care au o dietă săracă în fibre și bogată în zahăr.

Swanton a spus: „Ceea ce vedem în unele studii este că unele tumori, de la pacienții cu cancer colorectal cu debut precoce, au mutații care ar putea fi inițiate de aceste specii microbiene”.

Citeşte şi: Cea mai periculoasă mâncare din lume, care ucide 20.000 de oameni pe an de cancer. Unde e consumată?

Mutațiile vă pot afecta capacitatea de a evita cancerul.

Profesorul Swanton a declarat la Conferința privind Cancerul, a Institutului Național de Cercetare a Cancerului (NCRI), din anul 2015, că consumul de carne roșie sau procesată poate oferi o șansă mult mai mare de a dezvolta cancerul intestinal.

Aceste alimente sunt cel mai frecvent șunca sau slănina. Matthew Lambert, nutriționist și manager de informare și promovare a sănătății, la Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului (WCRF), a declarat pentru Mail Online, conform ladbible.com:

Citeşte şi: Cum arată Kate Middleton la câteva luni după ce a anunțat că are cancer. Detaliul dureros

„Îi sfătuim pe oameni să mănânce alimente mai puțin procesate, mai puţin bogate în grăsimi saturate, zahăr și sare.

Consumul constant de carne roșie sau procesată - cum ar fi slănina și șunca - vă poate oferi o șansă mult mai mare de a dezvolta cancer intestinal.

„Aceasta include alimente, precum prăjiturile, biscuiții, produsele de patiserie, chipsurile, băuturile îndulcite cu zahăr și fast-food-uri, precum pizza și burgerii.

Fără fibre

„Aceste tipuri de alimente nu au fibre și practic nu conțin nutrienți esențiali. Ar trebui consumate doar ocazional și în cantități mici”, a spus Swanton. Chiar dacă cancerele devin din ce în ce mai răspândite la persoanele sub 50 de ani, aproximativ 90% din toate tipurile de cancer sunt încă la cei peste 50 de ani.

Potrivit Cancer Research UK, 50% din toate tipurile de cancer afectează grupa de vârstă de peste 75 de ani.

Dr. Nicholas DeVito a spus că creșterea dietelor cu alimente nedorite este motivul pentru care persoanele sub 50 de ani sunt diagnosticate cu cancer, acum, mai mult decât oricând - în special în SUA - și chiar vrea să interzică unele alimente.

El a scris pentru STAT News: „Dorința de a proteja americanii de substanțele care provoacă cancer și alte boli ar trebui să depășească afilierea de partid și motivația politică, pentru a depăși eforturile de lobby industrial”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te