Ore de așteptare: 300 de copii, tratați zilnic de urgență la spitalul Gr. Alexandrescu. 10% cu COVID

DE Bianca Iosef | Actualizat: 19.08.2022 - 16:46
Secția UPU de la spitalul Grigore Alexandrescu- Foto: NEWSWEEK

Numărul copiilor care vin la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Grigore Alexandrescu” pentru urgențe este de ordinul miilor. Cu toate acestea, în secția de primiri urgențe sunt doar 34 de posturi, iar astfel pacienții sunt nevoiți să aștepte ore întregi pentru un consult.

SHARE

Newsweek a scris în urmă cu două săptămâni despre cazul unui părinte care a fost nevoit să aștepte 5 ore la spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru un consult de urgență. În tot acest timp, regulile de prevenție COVID nu au fost respectate nici de spital, nici de majoritatea pacienților.

Chiar spitalul a recunoscut pentru Newsweek România că numărul de pacienți este foarte mare. Statisticile trimise de Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Grigore Alexandrescu” arată că, în medie, la UPU se prezintă zilnic aproximativ 300 de minori.

 1976 de pacienți într-o singură săptămână au venit la UPU al Spitalului a explicat pentru Newsweek România că în luna iulie 2022 au fost 8758 de prezentări la Unitatea Primiri Urgențe.

Citește și: FOTO Accident rutier pe E85 soldat cu 5 victime. Printre persoanele rănite sunt și copii

Cei de la „Grigore Alexandrescu” au mai spus că doar într-o singură săptămână (25.07.2022 ora 08:00 pânâ în data de 01.08.2022 ora 07:59) au venit în aceiași secție 1976 de pacienţi, dintre care 186 diagnosticaţi cu COVID-19.

Citește și: Student la „minut”. Universitatea privată la care intri cu 6 la BAC, un dosar plic și trei poze

Spitalul ne-a mai transmis că „Numărul de pacienţi care se adresează UPU este foarte mare, de la începutul anului până în prezent s-a acordat asistenţă medicală la 60.000 de pacienţi”.

Newsweek România a trimis aceleași întrebări și la Ministerul Sănătății care ne-a transmis că „Urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm că informațiile vă pot fi furnizate de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu", astfel că solicitarea a fost redirecționată către această unitate sanitară pentru formularea unui răspuns, conform competențelor instituționale. ”

Situație reală de la spitalul „Grigore Alexandrescu”

În urmă cu două săptămâni, un jurnalist „Newsweek România, mama unui copil de un an, a așteptat cinci ore pentru un consult „de urgență” la Spitalul Clinic de Urgență de Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Nu a fost prima problemă gravă descoperită în spital.

De la venirea în spital, până la obținerea unui tratament la a durat 5 ore. Triajul a durat 30 de minute și eliberarea unui pat peste 4 ore. 

Copilul a fost văzut de doi asistenți și de doi medici. Deși în plină criză COVID, nu toți părinții aveau mască. Unii o purtau necorespunzător. Niciun medic nu le-a cerut să poarte mască.

Citește și: FOTO Urgențe la Spitalul Gr. Alexandrescu: Prin ce trece un copil consultat după 5 ore de așteptare

În cursul aceleași zile petrecute la spital, medicul ORL de la camera de gardă a chemat părintele respectiv la o policlinică privată pe motiv că „aici nu au de niciunele”. 

Cabinetul medicului ORL se afla în incinta spitalului de stat. Doar ce am intrat și medicul mi-a spus direct:
,,Nu vă pot ajuta cu nicun tratament până nu veniți la policlinica privată unde lucrez eu ca să vă fac niște investigații suplimentare. Dar, nu vă faceți griji, nu costă mult. Trebuie să fim siguri ce are copilul!"

Citește și: FOTO Medic în spitalul de stat Gr. Alexandrescu: „Veniți la mine în privat. Aici nu au de niciunele”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te