Care sunt principalele leacuri din popor pentru mahmureală? Cum ajută bananele și măslinele verzi?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 01.01.2024 - 09:50
Care sunt principalele leacuri din popor pentru mahmureală - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care sunt principalele leacuri din popor pentru mahmureală? Cum petrecerea de Revelion se apropie, mulți români vor întâmpina Noul An cu paharul în mână, iar distracția va ține până spre dimineață. Dar ce ne facem cu starea de a doua zi, dată de consumul mai mare de alcool?

SHARE

Care sunt principalele leacuri din popor pentru mahmureală? Nu e un secret că românului îi place să petreacă bine, cu mese îmbelșugate, udate cu destul alcool. Exact așa cum se va întâmpla și de acest Revelion. Dar starea de a doua zi nu este cea mai plăcută, mai ales dacă am exagerat cu licorile bahice. Vă prezentăm cele mai importante remedii din popor pentru a vă reveni din mahmureală.

Care sunt principalele leacuri din popor pentru mahmureală? Cum ajută bananele și măslinele verzi?

Dacă sărbătoarea Crăciunului este, de obicei, mai „așezată”, petrecându-se în familie, distracția de Revelion îneamnă, pentru mulți români, cu totul altceva.

Atunci se rup zăgazurile, iar mâncarea, care de Crăciun e pe primul loc, ajunge să fie pusă în umbră de băuturile alcoolice.

Sunetul dopurilor de șampanie sau de vin, clinchetul sticlelor cu licori tari sau chiar berea ajung „stăpânele” petrecerii în noaptea dintre ani, când fiecare ciocnit de pahar înseamnă tot atâtea urări de bine pentru anul ce vine.

Citește și: Care este originea petrecerii de Revelion? Când a apărut în România?

Dar cum totul are un preț, distracția bahică din această noapte - și nu numai - se „decontează” a doua zi, când - mai ales dacă am exagerat cu consumul de alcool - suntem doborâți de mahmureală. 

Starea aceea în care ne spunem, de ficare dată, că n-o să mai bem în viața vieților noastre. Trebuie știut, însă, un lucru: cantitatea de alcool tolerată de fiecare organism diferă de la individ la individ.

Așa se face că mahmureala sau intoxicația cu alcool  poate surveni chiar și după consumarea unei cantități relativ mici de lichid bahic.

Contrar unor păreri detul de răspândite, persoanele care suferă de mahmureală trebuie să evite ciorba de burtă, prăjelile și cafeaua în exces, deoarece acestea suprasolicită ficatul.

Pentru a vă reveni din mahmureală, puteți apela la o serie de soluții populare, așa cum sunt prezentate ele de doxologia.ro

Citește și: Ce este misterioasa boală care transformă cerbii în zombii? Specialiștii se tem că va ajunge la om

15 leacuri din popor pentru mahmureală

1 - se face un amestec din 3-4 cepe tocate mărunt, 3 căni de zeamă de varză murată, o lingură cu pastă de roșii, piper, zahăr și sare după gust;

2 - se bea un itru de borș de putină umplut în casă;

3 - se consumă limonadă făcută din apă plată, suc proapsăt stors de lămâie, miere de albine și frunze de mentă; 

4 - murăturile și zeama de murături consumate ajută în caz de intoxicație cu alcool; 

5 - se consumă multă apă, pentru a rehidrata organismul, deoarece alcoolul deshidratează; 

6 - se consumă suc proapsăt de portocale în care s-a adăugat un ou crud; 

7 - se face un smoothie din citrice și ardei iute; 

8 - se mănâncă o banană iar din coajă se face un ceai (o coajă la 500ml de apă, se fierbe pentru 10 minute); 

9 - amestecul de anghinare, ceai verde, limba-mielului și coada-șoricelului curăță ficatul și fierea. Se folosesc 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte; 

10 - cu ajutorul unui blender se prepară un smoothie dintr-o banană, 6 căpșune mari, 2 linguri de miere de albine, o cană de suc de portocale proaspăt stors, 2 căni de lapte dulce, un sfert de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de nucșoară, o cană de suc de legume proaspăt (roșii, morcovi, sfeclă, pătrunjel, țelină, lăptucă); 

11 - ceaiul de ghimbir cu lămâie se prepară folosind 4 rondele de ghimbir la o cană de apă, se lasă 10 minute și se adaugă suc de lămâie și miere de albine; 

12 - se face un amestec din jumătate de banană și un gălbenuș crud și se consumă. Gălbenuşul conţine cisteină, o substanţă care ajută la metabolizarea alcoolului şi eliminarea acetaldehidei, cea care determină instalarea mahmurelii. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu, unul dintre principalele minerale consumate de organism în timpul procesării alcoolului; 

13 - într-un litru de apă se pun la fiert un pumn de măsline verzi, fără sâmburi și o linguriță de zahăr. Se fierbe pentru 10  minute, iar lichidul obținut se consumă rece, pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici;

14 - se consumă câte 2-3 căni de ceai verde, alb sau roșu, îndulcite cu miere. Se poate adăuga suc de lămâie; 

15 - se poate face o infuzie din sunătoare, gălbenele, mentă, cimbru, busuioc, ghimbir, afin, coada-șoricelului. Se consumă 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Se poate adăuga și suc de lămâie.

Citește și: Ce trebuie să bei înainte de masa copioasa de sărbători? Digestia e mai bună și te simți mai ușor

ATENȚIE! Înainte a de începe orice fel de tratament sau remediu naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse.

Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te