Pierderea memoriei cauzată de boala Alzheimer şi de alte forme de demenţă ar putea fi tratată în curând fără medicamente prin stimularea electrică nechirurgicală a creierului, sugerează o nouă cercetare.
Alzheimerul ar putea fi tratat în curând fără medicamente. Ce terapie au descoperit specialiștii
Un studiu de succes efectuat pe adulţi tineri sănătoşi a confirmat că tehnica poate îmbunătăţi memoria, iar cercetătorii au început acum testele la persoane cu debut de Alzheimer.
Acest tratament nedureros şi neinvaziv numit „interferenţă temporală” utilizează câmpuri electrice de frecvenţe multiple pentru a stimula neuronii din hipocampus, o regiune profundă a creierului implicată în formarea, stocarea şi reamintirea amintirilor.
Citește și: Sistemul de sănătate din UK, paralizat. Rezidenţii şi medicii specialişti, în grevă simultan
„Cu noua tehnică am demonstrat pentru prima dată că este posibilă stimularea de la distanţă a unor regiuni specifice din adâncul creierului uman fără a fi nevoie de o intervenţie chirurgicală”, a declarat neurologul Nir Grossman de la Imperial College din Londra (ICL), într-un comunicat al ICL.
Noua tehnică deschide o cale cu totul nouă de tratament pentru bolile cerebrale precum Alzheimer, care afectează structurile profunde ale creierului, potrivit știrileprotv.ro.