Un cercetător britanic susține că un fruct popular pentru micul dejun în special poate declanșa pofte de mâncare pe tot parcursul zilei. Deși, mulți sunt de acord că de fapt acesta ține de foame.
Este vorba despre banană. Este sănătoasă și bună la gust. Din acest motiv, mulți oameni le au în meniul zilnic. Cei cărora le place să mănânce dulciuri la micul dejun, de obicei, încorporează fructele în dieta lor dimineața.
Alimentul pe care nu trebuie să-l mănânci niciodată la micul dejun, deși este foarte sănătos. De ce?
Mulți oameni mănâncă banane la micul dejun, fie în muesli, terci sau pur și simplu ca o gustare din mers. Fructul galben are gust bun și este ușor de mâncat. Bananele sunt, de asemenea, sănătoase și oferă minerale importante.
Citește și: Ce mănânci la micul dejun ca să arăți fantastic la prima întâlnire? Ce carbohidrați sunt în meniu?
Dar consumul unei banane dimineața poate avea unele efecte secundare – iar acestea pot avea un impact negativ asupra restului zilei.
De ce nu ar trebui să mănânci banane la micul dejun?Nutriționistul britanic Dr. Daryl Gioffre avertizează în mod expres împotriva consumului de fructe dulci la micul dejun. El spune în revista online Byrdie: „Bananele sunt aproape cel mai rău lucru pe care îl poți mânca la micul dejun”.
Foto: freepik.com
Aceste motive vorbesc împotriva ei:Conținut ridicat de fructoză: Bananele sunt unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de fructoză. Acest lucru face ca nivelul zahărului din sânge să crească rapid. Din păcate, cade la fel de repede. Nivelurile scăzute de zahăr din sânge duc apoi la pofte. Dacă poftele apar dimineața devreme după micul dejun, fluctuațiile puternice ale zahărului din sânge sunt inevitabile pe parcursul zilei și ajungi într-un cerc vicios de pofte constante.
Citește și: Alimentul pe care să nu îl consumi niciodată dimineața, la micul dejun. Ce spun nutriționiștii?
Oboseală și pierderea concentrării: nivelurile scăzute de zahăr din sânge vă pot face obosit și neconcentrat.
Hiperacidificarea sistemului digestiv: Conținutul de zahăr din banană este fermentat în timpul digestiei și transformat în alcool. Acest lucru creează acizi care pot provoca inflamații și pot pune sub presiune organismul. Ca urmare, pot apărea boli precum osteoartrita și guta.
Când să mănânci banane în schimb?
Tuturor fanilor bananelor: Nu vă faceți griji, nu trebuie să renunțați complet la banane. Depinde doar de momentul potrivit al zilei și de combinația potrivită. Bananele sunt încă foarte sănătoase. Acestea oferă organismului mult potasiu, magneziu și vitamina B6.
Sportivii în special pot beneficia de carbohidrații disponibili rapid din banane. Înainte și în timpul efortului, banana servește ca o sursă de energie rapidă, gustoasă și sănătoasă.
Efectele negative ale bananelor pot fi inversate cu combinația potrivită. Încercați întotdeauna să combinați bananele cu grăsimi sănătoase sau ierburi și condimente. Acestea pot neutraliza acidul și pot susține metabolismul bananei. O banană cu puțină scorțișoară sau alune are și un gust și mai bun.