Iată cele cinci moduri prevenire a pietrelor la rinichi:
Bea multă apă: consumul de apă suplimentară diluează substanțele din urină care duc la formarea pietrelor. Încercați să beți suficiente lichide pentru a elimina 2 litri de urină pe zi.
Mănâncă alimente bogate în calciu: calciul alimentar se leagă de o substanță numită oxalat din intestine, iar calciul scade cantitatea de oxalat care este absorbită în sânge și apoi excretată de rinichi.
Citește și: ANAF reduce cu 25% prețul terenurilor Elenei Udrea după ce niciun cumpărător nu s-a arătat interesat
Reduceți sodiul: o dietă bogată în sodiu poate declanșa pietre la rinichi, deoarece crește cantitatea de calciu din urină. Deci, o dietă cu conținut scăzut de sodiu este recomandată persoanelor predispuse la pietre la rinichi.
Citește și: Descoperirea "materiei întunecate" ar putea schimba tratamentul cancerului. Ce spun cercetătorii
Limitați proteinele de origine animală: consumul de prea multe proteine de origine animală, cum ar fi carne roșie, carne de pasăre, ouă și fructe de mare, crește nivelul de acid uric și poate duce la apariția pietrelor la rinichi. O dietă bogată în proteine reduce, de asemenea, nivelurile de citrat urinar, substanța chimică din urină care ajută la prevenirea formării pietrelor.
Evitați alimentele care formează pietre: sfecla, ciocolata, spanacul, rubarba, ceaiul și majoritatea nucilor sunt bogate în oxalat, care poate contribui la formarea pietrelor la rinichi, potrivit Harvard Health.