Trezorierul PSD, Mircea Drăghici: „Domnule Iohannis, am fi avut ocazia să intrăm în istorie”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.01.2019 - 14:52
Mircea Draghici/ Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Păcat, domnule Președinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie!”, a reacționat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să-l numească ministru al Transporturilor.

SHARE

Într-un mesaj postat pe Facebook, Mircea Drăghici, anchetat de Parchetul General pentru nereguli privind gestionarea subvenției acordate de stat către PSD - circa 20 de milioane de euro, l-a acuzat pe șeful statului că l-a refuzat „fără nicio rațiune, fără nicio logică”.

„Dumneavoastră ați fi dat un semn de normalitate și ați fi arătat că doriți să colaborați, iar eu aș fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru țară. Din păcate, ați ales altceva! Ați ales să refuzați, fără nicio rațiune, fără nicio logică, fără să faceți o analiză! E păcat, domnule Președinte Iohannis, să veniți după atât timp să spuneți că echipa dumneavoastră nu a terminat analiza asupra numirilor. Dacă nu ați terminat analiza asupra numirilor, cum ați putut refuza?!”, a scris Drăghici.

Citește și Iohannis refuză propunerile de miniștri ale PSD și nu-l revocă pe Augustin Lazăr

El a insistat să-i explice șefului statului unde a „greșit prin acest refuz”. „Ambii, și eu, și dumneavoastră, eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă! De asemenea, Olguța Vasilescu și cu mine am fi fost cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Craiova printr-o autostradă, amândoi din pozițiile de ministru pentru care am fost propuși. Și, domnule Președinte Iohannis, amândoi, și eu, și dumneavoastră, eram exact persoanele potrivite așa încât unul să ceară spre aprobarea CSAT o strategie de diminuare a vulnerabilității naționale în infrastructura rutieră și de transport la care am lucrat, iar celălalt sa o pună pe ordinea de zi spre aprobare. Sunt convins că puteam astfel debloca cu celeritate investițiile și achizițiile publice”, a adăugat trezorierul PSD.

Mircea Drăghici a respins și eventualele „motive de legalitate” invocate de președinte pentru a justifica respingerea sa.

„Probabil că o să motivați că sunt un penal de rang înalt, așa cum tot spuneți și despre ceilalți colegi din PSD și așa cum s-au străduit procurori de pe lângă ÎCCJ să demonstreze pe repede-înainte în această perioadă. Așa cum ați arătat prin acțiunile și declarațiile din ultimul timp, domnule Președinte, nu binele României și proiectele pentru țară sunt prioritatea dumneavoastră. Ci, așa cum v-ați și început declarația de astăzi, interesul dumneavoastră este pur politic și electoral. Iar românii vor vedea cum sacrificați progresul țării pentru miza personală a unui nou mandat”, a conchis Mircea Drăghici.

Citește toate dezvăluirile Newsweek România despre Mircea Drăghici

EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

„Mătușa Tamara” lui Drăghici. Averea trezorierului PSD a explodat în doar patru luni, în 2018

Nefiresc: trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost nășit de șefa Autorității Electorale Permanente

Un PSD-ist l-a turnat pe trezorierul Drăghici, pentru că ar fi băgat mâna în banii partidului

Dragnea îl apără pe Mircea Drăghici, deși acesta a deturnat banii PSD pentru mașini de lux

OFICIAL Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile Newsweek

Trezorierul PSD somează Newsweek să șteargă articolele „defăimătoare”. Sabin Orcan: Nu ștergem nimic

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.