Iohannis refuză propunerile de miniștri ale PSD și nu-l revocă pe Augustin Lazăr

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.01.2019 - 13:16
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că nu o va accepta pe Olguța Vasilescu în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și pe Mircea Drăghici la conducerea Transporturilor. În plus, șeful statului nu-l va revoca din funcție pe Procurorul General, Augustin Lazăr.

SHARE

Într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a apreciat că Procurorul General, Augustin Lazăr, face o treabă foarte bună, iar evaluarea ministrului Justiției nu îndeplinește rigorile legii.

„Am semnat ieri (joi- n.red.) decretele de revocare și s-a văzut că decretele mele se publica în aceeași zi, ca să ne amintim de o discuție de acum câteva zile. Voi refuza propunerile înaintate de premier, pentru că aici avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Nu știu ce va face PSD, vom observa. Vom vedea când vom avea o propunere și o analizăm împreună cu juriștii”, a spus șeful statului în legătură cu propunerile pentru ocuparea posturilor în guvern.

Despre revocarea Procurorului General, peședintele a spus că ministrul Tudorel Toader, i-a trimis documentele de revocare ”neavând altă treabă mai bună de făcut”. „Nu voi revoca Procurorul General. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale, iar așa-zisa evaluare prezentată de domnul ministru nu satisface rigorile legii”, a spus Iohannis.

El a atacat PSD pe tema lipsei Proiectului de buget pe 2019, care nu a fost elaborat și înaintat PArlamentului spre dezbatere și adoptare.

„Este o problemă gravă. Am pus această întrebare în decembrie şi o mai pun o dată. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp. PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină, conform legii în vigoare, până pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. În loc să se ocupe de buget, PSD se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii, lucru care mie îmi dă foarte mult de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD”, a apreciat șeful statului.

Alegeri prezidențiale, o nouă candidatură

El a vobit și despre alegerile prezidențiale din acest an, subliniind că obiectivul său personal este „câştigarea unui nou mandat de preşedinte”. 

„Nu mă tem de niciun contracandidat. Cine dorește să obțină un mandat, trebuie să se prezinte. Eu mă voi prezenta și sunt optimist”, a spus Iohannis. Întrebat cum vede o cursă electorală cu Liviu Dragnea, președintele a punctat: ”Orice cursă electorală are un parcurs pe care îl cunoasteți, cu campanie, dar în final important este ce doresc alegătorii și, la finalul anului 2019, vom ști ce președinte și-au dorit românii.”

El a punctat că PNL îl susține în mod „clar”, deoarece „este partidul din care provin, partidul care a decis de multă vreme că mă va susține pentru un al doilea mandat.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te