Nefiresc: trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost nășit de șefa Autorității Electorale Permanente

DE Petru Zoltan | Actualizat: 02.11.2018 - 14:33
Mirele Mircea Drăghici și nașa Ana Maria Pătru/FOTO: flux24.ro

Trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, s-a căsătorit cu Georgiana Drăghici (fostă Popescu), în septembrie 2013. Nașă le-a fost Ana Maria Pătru, șefă a Autorității Electorale Permanente la acea dată.

SHARE

Deputatul Drăghici nu a menționat în declarațiile de avere bunurile soției sale dobândite înainte de căsătorie. De exemplu, în declarația de avere depusă în 2015 a apărut un apartament în București, cumpărat de soția sa în 2012.

Newsweek România a dezvăluit, marți, că peste 1,8 milioane de lei și trei autoturisme de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

În calitate de trezorier al PSD, deputatul Mircea Drăghici este direct subordonat șefului său de  partid.Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD.Relația lui Drăghici cu Pătru, însă, era absolut neprincipială, câtă vreme deputatul PSD avea în grijă scriptele financiare ale partidului iar Pătru trebuie să verifice aceste documente.

Citește și EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Ana Maria Pătru: „Am fost nașa. Am fost atunci o perioadă" 

Pe 22 septembrie 2013, Mircea și Georgiana Drăghici au fost cununați religios de ÎPS Calinic la capela Palatului Știrbei, din Buftea.Apoi, petrecerea a continuat tot la Palatul Știrbei.

Pe lista invitaților s-au aflat Victor Ponta și Daciana Sârbu, dar și alți pesediști grei: Marian Vanghelie, Dan Șova, Eugen Teodorovici, Robert Negoiță, Miron Mitrea și chiar actualul primar Gabriela Firea.Pe la nuntă au mai trecut fostul primar Cristian Popescu Piedone, Tudor Pendiuc, Andrei Gerea și Simona Bucura Oprescu, conform presei locale. 

Nașa familiei Drăghici, Ana Maria Pătru, a declarat pentru Newsweek România că nu mai are nici o treabă cu finul său:"Vă rog să nu mă întrebați pe mine aspecte despre nici un deputat. Nu are rost să discutăm această problemă. Eu nu discut de nici un deputat, de absolut nimic. Eu cu domnul Drăghici nu am discutat de doi ani de zile. Am fost nașa. Am fost atunci o perioadă."

Citește și Dragnea îl apără pe Mircea Drăghici, deși acesta a deturnat banii PSD pentru mașini de lux

Apartament declarat în 2015

La un an de la nuntă, deputatul Mircea Drăghici nu a vrut să menționeze bunurile dobândite înainte de căsătorie de soția sa. Și nici valoare acestora. 

„Soția are în proprietate bunuri dobândite înainte de căsătorie a căror valoare nu o cunosc”, a menționat deputatul în declarația de avere din iunie 2014. Deși legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice îl obliga să menționeze bunurile, Agenția Națională de Integritate nu a avut curiozitatea să verifice averea deputatului.Pe lângă faptul că nu știa valoarea bunurilor deținute de soția sa, se pare că Drăghici nu știa nici de existența unui apartament din București. 

A aflat de abia în 2015, atunci când a declarat că soția sa a cumpărat apartamentul în anul 2012.

Citește și Cine e Mircea Drăghici, trezorierul PSD care folosește Mercedes-urile cumpărate din banii partidului

Pătru promovată de Băsescu, anchetată de DNA

Ana Maria Pătru a fost promovată la conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP) pe filieră PDL, în 2007, cu sprijinul președintelui Traian Băsescu. 

Înainte de a prelua această funcție, Pătru era vicepreședintele organizației PDL Vâlcea iar presa locală a relatat pe larg despre relația ei de prietenie cu Elena Udrea.În noiembrie 2016, Direcția Națională Anticorupție a acuzat-o pe Ana Maria Pătru de cinci infracțiuni: două de spălare a banilor și trei de trafic de influență. Ea ar fi cerut 210.000 euro pentru derularea în bune condiții a unui contract încheiat de o firmă cu AEP. 

Un an mai târziu, procurorii anticorupție au acuzat-o că ar fi primit suma de 600.000 euro de la firma SIVECO pentru a interveni la directorul unei instituții să soluționeze favorabil o investigație legată de firma de software.

Ulterior, Ana Maria Pătru a spus Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, i-a cerut să facă mai multe denunţuri pe numele unor oameni politici precum Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Vlad Stoica.

Citește și Un PSD-ist l-a turnat pe trezorierul Drăghici, pentru că ar fi băgat mâna în banii partidului

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te