Tocătoarele de documente, achiziția de urgență a primarilor bucureșteni PSD care au pierdut

DE Valentin Mirică | Actualizat: 30.10.2020 - 11:54
Primarii PSD distrug urmele scrise Foto: Facebook

Puțin înainte și după alegeri, primăriile din București au început să cumpere, discret, prin instituțiile subordonate, distrugătoare de documente extrem de performante, eficiente și scumpe.

SHARE

Compania Municipală de Consolidări, o firmă subordonată Primăriei București, a achiziționat, la 1 octombrie, trei zile după ce Gabriela Firea a pierdut alegerile, un “distrugător automat Fellowes“, în valoare de 33.000 de lei! 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul e-licitatie.ro, acest distrugător de documente, achiziționat prin cumpărare directă: “distruge in mod automat 150 de coli, iar in mod manual 8 coli. Marunteste colile A4 in 397 de particule de 4×38 mm, in mod silentios, cu un nivel de zgomot de 60 dB (...) are un cos de reziduuri cu o capacitate de 32 litri. Potrivit pentru hartie, capse, CD/DVD-uri, carduri, simplu si rapid!“. 

În Sectorul 1, tocătoarele de documente au fost achiziționate prin Centrul Caraiaman, o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice, suborodonată primăriei de sector. 

Centrul Caraiman a cumpărat, în august, tocătoare de documente în valoare de 5.900 de lei. Nu este clar de ce un astfel de centru ar avea nevoie de tocătoare “cross-cut“.

În acest sector, primarul PSD Dan Tudorache a pierdut în fața lui Clotilde Armand (USR-PLUS). 

Potrivit site-ului Buletin de București, și primăria Sectorului 5 a cumpărat, din martie în august, trei tocătoare de documente, în valoare totală de 6.000 de lei. 

Daniel Florea (PSD) a pierdut, la 27 septembrie, în fața lui Popescu Piedone, susținut de partidul lui Dan Voiculescu. 

În sfârșit, direcția de taxe a Sectorului 3 a achiziționat pe 29 septembrie, la două zile după alegeri, un tocător ultraperformant, de 3.000 de euro. Și acesta a fost achiziționat prin cumpărare directă.

Acesta este singurul sector în care s-au cumpărat tocătoare, dar primarul în funcție, Robert Negoiță, a fost reales, deși, teoretic, nu mai controlează consiliul local. Și primarul Sectorului 4 a fost reales, dar pe lista sa de achiziții nu au apărut tocătoare de documente. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.