Stolojan: „Pentru cei cu pensii mici, să plătească statul contribuția la sănătate”

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.01.2022 - 22:19
Stolojan: „Pentru cei cu pensii mici, să pltească statul contribuția la sănătate” /foto: facebook

Liberalul Theodor Stolojan a declarat, joi, că el are o pensie de 5.000 de lei şi va plăti, de luna aceasta, contribuţia la sănătate de 10%, precizând că i se părea o aberaţie să nu plătească.

SHARE

El a criticat dur actualul regim fiscal, care este „total incoerent” şi a arătat că pensiile speciale sunt ”o porcărie făcută de politicieni”.

„Eu sunt pensionar, am o pensie de 5.000 de lei, am fost prim-ministru. S-a introdus din 1 ianuarie 2022, că ce depăşeşte 4.000 de lei, se vor plăti contribuţiile de sănătate. Sunt perfect de acord, mi se părea o aberaţie să nu plătesc contribuţiile de asigurări de sănătate”, a afirmat Stolojan la Profit TV, precizând că ”toţi pensionarii, dacă au o pensie mică, trebuie să plătească statul pentru ei, dacă vrea să îi scutească de plata contribuţiei”.

Citește și

Bursele de merit care discriminează elevii: 100 lei la Băicoi, 240 lei în București, 380 la Reșița

Virgil Musta, despre valul cinci al pandemiei: Vom trece cu ușurință peste acest val

 

„350.00 de oameni sau 400.000 câţi sunt în sectorul de construcţii sunt scutiţi de contribuţia de 10% pentru sănătate? În construcţii, noi nu avem preţuri fixe. E normal ca eu acum să subvenţionez tot ce înseamnă construcţiile în România, inclusiv construcţia de locuinţe de lux, construcţia de restaurante, de spaţii de birouri? Am ajuns într-un regim fiscal total incoerent, total inechitabil. Nu suntem o ţară extrem de bogată, subvenţionâm tot ce înseamnă construcţiile în România”, a spus Stolojan, potrivit news.ro.

Theodor Stolojan a criticat şi pensiile speciale, despre care a spus că sunt „o porcărie făcută de politicenii români, grupuri de interese care au putut determina Parlamentul să ia astfel de măsuri”.

„Pentru ce trebuie să ia primarul pensie specială, de ce judecătorul? Pentru că el oricum are un salariu mare. Putem da şi noi parlamentarilor, judecătorilor, dar contează măsura, în toate. Noi am ajuns în situaţia aberantă în care cumulează în ultimul an, bagă bonusuri, şi ajung cu pensia mai mare decât salariul”, a arătat liberalul.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.