Şedinţa Comisiei ce urma să-l audieze pe șeful Jandarmeriei, suspendată din „lipsa” membrilor PSD

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.08.2018 - 12:42
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Şedinţa Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor a fost suspendată după ce membrii PSD-ALDE „s-au evaporat”. În ședință urma să fie stabilită data la care vor fi chemaţi la audieri ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei şi prefectul Capitalei.

SHARE

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a declarat la finalul şedinţei că membrii PSD-ALDE „s-au evaporat” pentru a nu asigura cvorumul şi pentru a bloca orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei.
„Am avut o şedinţă a Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor. Era o şedinţă ordinară, anunţată cu mult timp înainte, făcea parte din programul uzual al Comisiei. Nu era nevoie de nicio altă aprobare, însă în momentul în care am introdus pe ordinea de zi solicitarea audierii celor implicaţi în evenimentele din 10 august, vorbesc de doamna Carmen Dan, de şefii din Jandarmerie. Domnii de la PSD-ALDE s-au evaporat, nu au asigurat cvorumul de şedinţă, făcând ceea ce noi, cei din opoziţie, cunoaşte de mult, şi anume blocând orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei”, a declarat deputatul Ovidiu Raeţchi.

Citește și: Carmen Dan, despre intervenția Jandarmeriei la protest: Nu am ce să-mi reproșez

Acesta a precizat că în decursul zilei de marţi vor fi trimise invitaţiile către şefii instituţiilor responsabili de evenimentele din 10 august.
„Noi insistăm să avem o audiere de urgenţă, pentru că este o situaţie foarte gravă. Ne vom retrage în Biroul Comisiei şi vom încerca să trimitem invitaţii pentru săptămâna viitoare,pentru doamna Carmen Dan, pentru şefii Jandarmeriei, pentru conducătorul de la acea brigadă specială de intervenţii care se pare că a avut un rol important, şi pentru prefectul Capitalei”, a mai declarat acesta.

Citește și: Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriţei agresate, reţinut. Femeia va fi externată

Şedinţa Comisiei a fost suspendată şi reprogramată pentru marţea viitoare de preşedintele Dorel Căprar, după ce membrii PSD-ALDE nu au fost prezenţi pentru a fi asigurat un cvorum.
De asemenea, Ovidiu Raeţchi a cerut să se stabilească o dată pentru audierea persoanelor, dar Căprar a spus că nu se poate, invocând lipsa de cvorum, potrivit News.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.