Carmen Dan, despre intervenția Jandarmeriei la protest: Nu am ce să-mi reproșez

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.08.2018 - 12:20
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul de Interne, Carmen Dan a făcut, marți, noi declarații în legătură cu violențele Jandarmeriei de la mitingul din 10 august și cu privire la plângerile penale anunțate la adresa sa. Ea a afirmat că nu are ce să-și reproșeze și că „unii” vor să scape de ministru și Guvern.

SHARE

„Ce-am transmis sâmbătă cu ocazia declarației de presă rămâne de actualitate. În ultima vreme am auzit foarte multe invenții care nu pot fi numite știri, despre faptul că am instituit diverse celule, diverse comitete. Sunt unii care își doresc cu orice chip să scape de ministru de interne, de Guvern. Eu zic să rămânem într-o stare de normalitate”, a declarat Carmen Dan.
Ministrul de Interne a precizat că „își dorește” ca anchetele să stabilească în ce mod și-a exercitat „competențele”.
„Nu mi-am depășit în niciun fel competențele legale. Iar Jandarmeria și-a coordonat toată intervenția sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piață. (...) Nu am ce să-mi reproșez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de interne responsabil”, a adăugat ministrul de interne.

Citește și: Vedem Just, plângeri împotriva lui Carmen Dan, a prefectului Bucureștiului și a șefilor Jandarmeriei

Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a contrazis-o pe Carmen Dan, în sensul că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară, potrivit Digi24. „Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

Plângeri penale împotriva lui Carmen Dan

Întrebată despre persoanele pașnice bătute de jandarmi, Carmen Dan a răspuns că „dacă în urma verificărilor vor reieși și astfel de aspecte, bineînțeles că se vor lua măsurile legale”.
Platforma România100 alături de alte 16 organizații civice au depus luni dimineață o plângere penală pe numele ministrului de interne Carmen Dan, a prefectului Capitalei Speranța Cliseru și pe numele persoanelor din conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.
PNL a declarat că va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, al prefectului Capitalei, Speranţa Clişeru, dar şi pe numele altor „actori politici sau guvernamentali” care sunt responsabili de intervenţia în forţă a Jandarmeriei de la protestul din 10 august.

Citește și: România 100, plângere împotriva Ministrului de Interne. Cioloș: Se pregătiseră cu tunul de apă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te