Secretarul de stat PNL în MAE, dat afară. Îi ia locul nora unui fost ministru PSD al Apărării

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.02.2024 - 10:18
Secretarul de stat PNL în MAE, dat afară. Îi ia locul nora unui fost ministrul PSD al Apărării - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Secretarul de stat PNL în MAE, Iulian Fota, a fost dat afară. În locul său, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a fost numită Ana Cristina Tinca, nora fostului ministru PSD al Apărării, Gheorghe Tinca.

SHARE

Eliberarea din funcţie a liberalului Iulian Fota, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a fost publicată, vineri, 23 februarie 2024, în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat PNL în MAE, dat afară. Îi ia locul nora unui fost ministru PSD al Apărării

"La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Iulian Fota se eliberează din funcţia de secretar de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe", se arată într-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citește și: Ciolacu: PSD şi PNL vor stabili şi alianţe locale. Ciucă: La nivelul filialelor, strategii specifice

De asemenea, tot în Monitorul Oficial, a fost anunţată, prin decizia prim-ministrului, numirea Anei Cristina Tinca în aceeaşi funcţie de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Iulian Fota a precizat miercuri că "decizia concedierii" sale de la MAE nu a venit de la prim-ministru şi nu este nici "o chestie de partid".

"Premierul nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fişei postului. Nu vedem situaţia României la fel, dar nu am ce să îi reproşez în relaţia cu mine.

Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Şi eu procedam la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Şi nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulţumit de prestaţia mea.

În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează şi sprijinului primit de la partid", a scris Iulian Fota pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Pîrvulescu: De ce avem alegeri locale și europarlamentare în aceeași zi? Miza acestui demers politic

„Este un caz simplu, fără nici o conotație politică. O simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc și bună înțelegere. Asta nu-i știrbește ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă. Forța unui om inteligent crește când se înconjoară de oameni competenți.

În plus, MAE este al României, deci noi toți trebuie să ne servim țara având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituție. Mai ales în acest an critic. Fiind concediat, e clar că alții au altă părere și și-au impus voința prin forța prerogativelor deținute”, a comentat Fota.

Ana Cristina Tinca, noul secretar de stat pentru afaceri strategice din cadrul MAE numit de premierul Marcel Ciolacu, este soția lui Ștefan Tinca, fiul fostului ministru PSD al Apărării, Gheorghe Tinca. 

Până în prezent, Ana Cristina Tinca figurează ca angajat la Secția politică a Ambasadei României în Turcia, soțul său, Ștefan Tinca, fiind ambasadorul României în această țară. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te