PSD trimite un hoț de grâu la Curtea de Conturi, pentru a verifica gestionarea banilor publici

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.06.2020 - 17:06
Bădălău, Ciolacu și o admiratoare, la o petrecere Foto Facebook/ Cătălina Sfetcu/ Giurgiu.net

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat, azi, public, susținerea pentru Niculae Bădălău, care ar urma să fie vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

SHARE

Bădălău, cunoscut pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat, are o condamnare penală definitivă pentru furt de grâu. 

Iată ce scrie în dosarul 108 din 1988 de la Judecătoria Bolintin Vale: „În ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Niculae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de recepţie Malu Spart, care serveau masa de prânz, a sustras patru saci de grâu în greutate de 12 duble dintr-un pătul pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-6440 proprietatea sorei sale, vânzându-l acestuia cu suma de 1.200 lei.

De menţionat că anterior inculpatul Bădălău Niculae mergând la domiciliul inculpatului Gheorghe Dumitru de la care a cumpărat un curcan cu suma de 400 lei a acceptat rugămintea acestuia din urmă de a-i procura nişte grâu pentru păsări de la Baza de recepţie Malu Spart unde lucra. (…) Prejudiciul cauzat de inculpatul Bădălău Niculae în sumă de 2.570 lei a fost recuperat integral prin restituirea grâului sustras”.

Inculpatul și-a recunoscut fapta și a regretat-o, fiind condamnat la un an de închisoare. O amnistie a regimului Ceaușescu i-a șters însă cazierul judiciar. 

ANI și DIICOT l-au suspectat de spălare de bani

Agenția Națională de Integritate a anunțat, în 2009, că a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cazul lui Nicolae Bădălău.

Acesta era suspectat de săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și fals în declarații, fiind suspectat de prejudicierea statului cu 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzacționarea unui teren de 130 de hectare din Giurgiu. La începutul lui 2012, DIICOT a anunțat scoaterea lui Bădălău de sub urmărire penală.

„Senatorul ficățel“

Procurorii DNA au dispus, în octombrie 2013, începerea urmării penale faţă de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Potrivit procurilor DNA, Niculae Bădălău apăra interesele lui El- Khoury Elias, unul dintre acţionarii Avicola Mihăileşti.

Drept răsplată,la sfârşitul lunii mai 2013, El- Khoury Elias i-ar fi dat plocon, printr-un intermediar, lui Bădălău 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre. Produsele au fost folosite pentru petrecerea electorală organizată de Niculae Bădălău la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale. De atunci a fost poreclit Ficățel. În 2018, DNA nu anunțase soarta acestui dosar. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -