SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa. Fiul, împins să ajungă senator

DE Stelian Negrea | Actualizat: 11.03.2024 - 19:04
SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa - Foto: Colaj Newsweek România
Piedone și-a vrut fiica europarlamentar. Sursă foto: Facebook
Fiica lui Piedone își ajută tatăl în afaceri. Sursă foto: Facebook

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a aflat în negocieri avansate cu PSD pentru a-și pune fiica pe listele pentru alegerile europarlamentare din acest an. După ce reușise să-și pună fiul, actualmente deputat PSD, pe listele pentru Senat de la Suceava.

SHARE

Popescu Piedone a anunțat, zilele trecute, că va candida la primăria București.ș Îna caest caz, fiul său va fi împins să candideze la primăria sectorului 5. Dacă Piedone nu candidează la primăria București, atunci fiul său va ajunge senator PSD. 

Citește și: Fiul lui Popescu Piedone, făcut deputat de Dan Voiculescu: milionar, 4 case, 6 mașini, la 34 de ani

Sursele Newsweek spun că Piedone a cerut un post de europarlamentar pentru fiica sa.

Nemulțumirea primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, nu vine numai din faptul că nu este desemnat de alianța PSD PNL drept candidat al acesteia pentru primăria municipiului București. 

Citește și: Nicușor Dan se recunoaște învins, la Primăria București, de Popescu Piedone. Ce arată sondajul?

Conform unui sondaj lansat azi pe piața chiar de către primarul în funcție al Bucureștiului, Nicușor Dan, Piedone s-ar afla în fața acestuia cu un punct procentual la intențiile de vot ale bucureștenilor pentru primăria Capitalei. 

SURSE Piedone a negociat un loc de europarlamentar pentru fiica sa. Fiul împins să ajungă senator

Președintele Partidului Popular Umanist Social și Liberal (PPUSL), Cristian Popescu Piedone, s-a aflat în negocieri avansate cu liderii PSD pentru a-și pune fiica pe un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare din acest an. 

“Domnul Piedone a ținut morțiș să-și pună fiica pe un loc eligibil pe listele PSD pentru europarlamentare după ce reușise să-și impună fiul pe listele pentru senat al PSD, la Suceava. Însă i s-a spus că este prea mult totuși”, au declarat pentru Newsweek România surse politice.

Șerban Popescu Ana Maria este femeie de afaceri deținând alături de fratele acesteia, deputatul PSD, Vlad Popescu, o serie de companii ale familiei care sunt folosite drept paravan în diferite afaceri ale primarului de la sectorul 5. 

De exemplu, conform rechizitoriului procurorilor din 2016, Șerban Popescu Ana Maria apare alături de fratele său în două companii God Trust Enterprises SRL și Chocoland SRL pentru care Piedone a semnat autorizații de funcționare.

Acesta a și fost motivul pentru care el a fost trimis în judecată de către ANI în 2016 pentru trei infracțiuni de conflict de interese. 

Vezi aici rechizitoriul procurorilor din 2016 împotriva lui Piedone

Fiul ugradat de la deputat la senator. La PSD

Aceleași surse susțin că Piedone a negociat pentru fiul său un upgrade politic fiind săltat de la funcția de deputat la cea de senator. “Pentru fiul său, Piedone a obținut de la PSD să fie pus pe loc eligibil la Senat la Suceava”, afirmă sursele citate. 

Piedone a ajuns în vizorul ANI pentru că și-a angajat ginerele

Piedone a fost acuzat acum două săptămâni de ANI de conflict de interese administrativ pentru că și-a angajat ginerele pe un post în primăria pe care o conducea. 

Funcție din care acesta a cîștigat în doi ani de zile peste 100.000 lei. 

„În exercitarea atribuțiilor de primar, [Cristian Popescu Piedone - n.r.] a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii", informează ANI.

Piedone, averea trecută pe numele apropiaților

Newsweek România a scris recent că Piedone folosește scheme de camuflare a averii personale pe care a trecut-o pe numele familiei sale, a unei mătuși necunoscute de 87 de ani și a multor altor colaboratori și persoane din subordine.

Astfel, desi figurează că își are reședința în sectorul 4, Piedone locuiește efectiv într-o vilă somptuoasă din Bragadiru aflată pe numele unei bțtrâne de 87 de ani despre care a recunoscut, într-un final, că este nimeni alta decât soacra sa. 

Vezi AICI articolul din Newsweek România

Citește și: Piedone se pretinde sărac cu 5 mașini de epocă, 4 terenuri, vilă pe numele soacrei. Fiul, milionar

Colecția sa impresionantă de mașini a fost plimbată pe numele mai multor interpuși în timp ce principala mașină cu care se plimbă prin oraș este deținută de fiul șoferului său.

Iar alte autoturisme folosite de Piedone sunt înregistrate chiar pe numele companiei God Trus Enterprises SRL care a ajuns să fie deținută de soacra sa de 87 de ani și administrată de cei doi copii ai săi. 

Vezi aici articolul din Newsweek România 

Citește și: Schema "mătușa": Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te