Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. ”Îmi închei activitatea de prim-ministru al României”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.06.2023 - 16:33
Nicolae Ciucă și-a dat demisia Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă a demisionat. Marcel Ciolacu va fi premier Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. Surse politice anunțaseră că oricum avea să facă acest gest indiferent de ce răspuns urmau să dea sindicatele din Educație. Profesorii au ales să suspende greva înainte de ședința de guvern.

SHARE

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. El nu a mai făcut anunțul alături de Marcel Ciolacu așa cum se anunțase inițial. 

Fostul premier a fost aplaudat la finalul discursului.

Nicolae Ciucă, ultimul discurs de premier: ”Fără lipsă de modestie, am asigurat stabilitatea țării”

”În urmă cu două săptămâni, împreună cu ceilalți lideri ai coaliției, ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, așa cum era stabilit, și continuăm până când se încheie conflictul din educație.

Am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ pentru a acoperi doleanțele dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict este încheiat, a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru.

În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei, după ce am să merg să-mi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei guvernamentale.

Ceea ce este important de subliniat este că, imediat după aceasta, vom avea un guvern interimar care va funcţiona până în momentul în care se va finaliza învestirea unui nou guvern, nou guvern care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii.

Noi ne-am propus ca până joi să avem Guvernul învestit.

La final de mandat, mulțumesc celor cu care am lucrat în această perioadă. Avem lucruri înfăptuite așa cum trebuie și lucruri pe care nu am reușit să le rezolvăm Fără lipsă de modestie, am asigurat stabilitatea țării”, a declarat Nicolae Ciuă.

 

 

Surse politice anunțaseră că oricum Nicolae Ciucă avea să facă acest gest indiferent de ce răspuns urmau să dea sindicatele din Educație. Profesorii au ales să suspende greva înainte de ședința de guvern. Însă de această dată a așteptat până ce ordonanța de urgență ce privește salariile profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Nicolae Ciucă va merge acum la Palatul Cotroceni pentru a discuta președintele. 

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia. Marcel Ciolacu preia funcția

Premierul anunțase încă de pe 24 mai că urma să își dea demisia pe 26 mai. Însă greva profesorilor a amânat această decizie. 

Surse politice au anunțat demisia în această dimineață.

Citește și: Nicolae Ciucă va demisiona, vineri, din funcția de premier. Ciolacu a cerut suspendarea negocierilor

După ce Nicolae Ciucă va face anunțul oficial,va merge la Cotroceni unde va purta discuții cu președintele Klaus Iohannis.

De la ora 17.00 este programată o ședință a Coaliție la Parlament, potrivit unor surse oficiale. Nicolae Ciucă ar urma să preia șefia Senatului, exercitată acum interimar de Alina Gorghiu, conform unor surse politice.

Conform unor surse politice, premier intermiar din partea PNL va fi Lucian Bode.

Citește și: Lucian Bode va fi prim-ministru interimar, în locul lui Nicolae Ciucă, până la noul premier plin

Când va fi investit noul guvern

Conform unor surse politice, noul guvern condus de Marcel Ciolacu va fi investit joi, miercuri urmând să aibă loc audierile miniștrilor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te