Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Real succes, PNL a tratat dosarul ca prioritate absolută

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.12.2023 - 09:42
Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Real succes - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Real succes, PNL a tratat dosarul ca prioritate absolută. Preşedintele Senatului, lider al PNL, a declarat că admiterea României în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime, este un real succes.

SHARE

Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Real succes, PNL a tratat dosarul ca prioritate absolută. Preşedintele Senatului, lider al PNL, a declarat că admiterea României în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime, este un real succes, menţionând că PNL a tratat acest dosar ca pe o prioritate absolută.

"Admiterea României în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este rodul unei munci care a început imediat după integrarea noastră în Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă, despre intrarea în Schengen: Real succes

În toţi aceşti ani, de la putere sau din opoziţie, PNL a tratat dosarul României ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de ţară, după ce am devenit membri ai UE şi NATO", a scris Ciucă, pe Facebook.

Potrivit lui Ciucă, "cei mai consistenţi şi relevanţi paşi au fost făcuţi în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniştrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne şi Justiţiei au depus toate eforturile pentru cauza României".

"Eforturile conjugate ale preşedintelui României, Klaus Iohannis, precum şi ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi ale ministrei Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive.

Citeşte şi: Duș rece! Austria anunță când intră România în Schengen și cu frontierele. „Sunt simple speculații”

O admitere parţială - ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre UE - este un real succes", a mai scris liderul PNL, conform Agerpres.

Nicolae Ciucă a menţionat că vor fi continuate eforturile pentru admiterea în Schengen şi cu graniţele terestre.

"Vom continua eforturile pentru admiterea cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar şi pentru obţinerea statutului de membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen.

Citeşte şi: România intră în Schengen, în martie, pe maritim și aerian. Cozile și controalele la graniță rămân

Vom continua negocierile la nivel diplomatic şi lucrul la nivel tehnic pentru atingerea acestui proiect de ţară esenţial pentru viitorul României", a adăugat preşedintele Senatului.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, în urmă cu câteva zile, a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omoloage din Austria şi Bulgaria privind extinderea spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria la frontierele aeriene şi maritime începând cu luna martie 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te