Raisa Enachi, deputată a Alianței pentru Unirea Românilor, semi-analfabetă în limba română

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 14.01.2021 - 19:35
Raisa Enachi poza oficială de pe site-ul Camerei Deputaților

Raisa Enachi este o deputată AUR de 38 de ani, aleasă în Vaslui. Nu sunt date publice din biografia ei, dar presa locală scrie că este din R. Moldova. În două declarații de avere depuse la distanță de două luni, apar joburi diferite.

SHARE

Raisa Enachi a intrat în atenția presei locale după ce a scris o postare pe Facebook cu greșeli gramaticale, aceasta ștergându-și ulterior contul. 

În 23 decembrie, aceasta a scris pe Facebook, în timp ce participa la prima ședință a noului Parlament: „La cele 21 Comisii sau mai adaugat inca 3, care rees din cele existente, iarasi bani aruncati. Citu premier, AUR IMPOTRIVA!”, a scris publicația Vasluiazi.ro.

Citește și: Simion se laudă că renunță la subvenția de la buget, dar AEP anunță că i-a trimis banii în cont

La începutul lui 2021, Raisa Enachi și-a șters contul de Facebook, fiind, în prezent, activă, pe o pagină cu puțin peste 400 de like-uri.

Citește și: Deputatul AUR Albișteanu, profesor de istorie, disculpa Mișcarea Legionară pe un site legionar

Biografie necunoscută. Raisa Enachi ar locui în R. Moldova și ar fi absolvit Dreptul 

CV-ul Raisei Enachi nu a fost publicat până în acest moment pe site-ul Camerei Deputaților, iar pe pagina oficială de Facebook nu apar informații, însă publicația locală Monitorul de Vaslui scrie că aceasta ar trăi, de fapt, în Republica Moldova și ar fi absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat Moldova.

„Cine este Raisa Enache? Imensa majoritate a vasluienilor va trebui să recunoască că nu are niciun fel de informație. Cu toate acestea, Raisa îi va reprezenta în Parlament ca deputat ”de Vaslui”. Cum și-a câștigat această calitate, acesta este un alt mister, pentru că Raisa Enache nu a făcut niciun fel de campanie electorală, adică nu a folosit mijloacele clasice de a se prezenta și a arăta care îi sunt planurile și obiectivele politice. Dar nu a folosit nici mijloacele mai noi pentru a se face cunoscută, pagina de socializare a deputatului fiind lipsită chiar și de cele mai elementare informații cu privire la persoana sa.

Ce se poate spune despre reprezentanta AUR, în primul rând, dar și a vasluienilor în Parlament este că trăiește în Republica Moldova și ocupă funcţia de consilier juridic la o societate privată. Se mai știe că este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat Moldova”, scrie Monitorul de Vaslui.

Citește și: Deputatul Acatrinei: M-a atras la AUR că sunt din generația mea. Nu am fost penetrați cu socialismul

Declarații de avere diferite, la distanță de două luni: joburi diferite și venituri diferite pe ultimul an 

În declarația de avere publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, din 13 octombrie 2020, pe care Raisa Enachi a depus-o în calitate de candidată la Camera Deputaților, apare cu un job de consilier juridic la o firmă numită SC RUBELMET SRL, de unde a câștigat 13.800 de lei, adică puțin peste 1.100 de lei pe lună. Nu declară nici un bun pe numele ei și nici vreo altă sursă de venit.

Cu toate acestea, în declarația de avere depusă la Parlament, în 21 decembrie 2020, aceasta scrie că în ultimul an a fost consilier juridic juridic la o firmă din Copăceni, județul Ilfov – BB CTV Force Construct SRL, firmă care se ocupă de transportarea mărfurilor cu camionul, de unde a încasat 20.727 de lei/an, adică circa 1.700 de lei pe lună.

 

Newsweek România a contactat-o pe Raisa Enachi pentru un punct de vedere privind inadvertențele din declarațiile de avere și biografia sa, iar până la publicarea acestui text nu am primit nici un răspuns. Vom adăuga explicațiile deputatei dacă le vom primi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te