Ministerul Sănătății refuză să spună dacă a făcut vreo plângere la DNA împotriva „mafiei“

DE Mircea Marian | Actualizat: 05.05.2021 - 11:48
Ioana Mihaila Foto: Facebook

Ministerul Sănătății a refuzat să răspundă unei solicitări formulate în baza legii accesului la informațiile publice, 544/2001, privind sesizările făcute de acest minister la DNA, în mandatul lui Vlad Voiculescu.

SHARE

De asemenea, ministerul a refuzat să ofere informații legate de activitatea corpului de control intern. 

În consecință, afirmațiile liderilor USRPLUS că Vlad Voiculescu a fost schimbat pentru că a deranjat mafia din Sănătate rămân fără nici o acoperire faptică, de vreme ce ministerul nu poate oferi nici un exemplu al unei sesizări către DNA și nici nu vrea să arate ce activitate a avut corpul de control al ministerului. 

Citește și: Interlopul Zlatu Căldăraș, iertat de pușcărie: „I-ar aduce prejudicii morale”. Nepoți cu acte false

Vă prezentăm întrebările adresate ministerului Sănătății, precum și răspunsul, sosit după 24 de zile.

Iată întrebările adresate ministerului:

“A) Vă rog ca, în baza legii privind accesul la informațiile publice, să-mi comunicați dacă, în perioada 1 ianuarie 2021 - 13 aprilie 2021, Ministerul Sănătății a transmis vreo sesizare către DNA, Parchetul General sau DIICOT.

În cazul în care răspunsul este pozitiv, vă rog să-mi spuneți la ce fapte s-au referit aceste sesizări. 
 
B) Vă rog să-mi comunicați lista acțiunilor de control desfășurate de Direcția de Control și Integritate din minister, în intervalul 1 ianuarie 2021 - 13 aprilie 2021 și, în cazul în care acțiunea a fost finalizată, raportul direcției“.
 

Ministerul Sănătății refuză să răspundă

 
Iată răspunsul ministerului, care evită să prcizeze dacă există măcar o sesizare către vreun parchet. 
 
Urmare a solicitării dvs., transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm următoarele:

Corpul de control al ministrului Sănătății a realizat mai multe acțiuni de control la nivelul unităților sanitare, parte dintre acestea fiind inițiate la solicitarea organelor de cercetare penală. Având în vedere că, la această data, există anchete penale în curs, rapoartele de control vor rămâne la dispoziția exclusivă a organelor de cercetare penală.

De asemenea, rapoartele de control conțin date cu caracter personal, care intră sub incidența Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE și a Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului sus-menționat“. 

„Vorbesc de asumare oameni care au condus sănătatea în ultimii 18 ani, cei care și-au construit rețele mafiote cu structurile de partid. Autorii direcți sunt PSD și Mafia Pesedistă, Vlad Voiculescu este un pericol pentru Mafia din Sănătate”, spunea, în februarie, fostul ministru Vlad Voiculescu. 

Citește și: VIDEO Un singur kilometru finalizat din Șoseaua de Centură Mihăilești în 7 ani. Deschiderea, 2022

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.