Interlopul Zlatu Căldăraș, iertat de pușcărie: „I-ar aduce prejudicii morale”. Nepoți cu acte false

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.05.2021 - 09:48
Interlopul Zlatu Căldăraș, iertat de pușcărie: „I-ar aduce prejudicii morale" Foto: Facebook

Unul dintre membrii clanului Căldăraș, interlopul Zlatu, cu ai multe condamnări în Italia și Marea Britanie, a fost condamnat cu suspendare în România, după ce a încercat să scoată din țară doi nepoți folosindu-se de certificatele de naștere ale altor copii.

SHARE

În vara anului 2017, Zlatu Căldăraş a vrut să-i ducă în Begia pe cei doi nepoţi ai săi, minori. Băieţii nu aveau paşapoarte și nici certificate de naştere așa că Zlatu l-a convins pe un cunoscut al său să îi dea certificatele de naştere ale celor doi copii ai săi. 

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu ar putea face 9 ani de închisoare după ce a condus fără permis

După ce a obţinut o procură din partea părinţilor celor doi copii, Căldăraş s-a dus cu minorii la Serviciul de Paşapoarte Timiş. Acolo, copiii au fost prezentaţi cu identitate falsă, fiind învăţaţi să se prezinte cu numele de pe certificatele de naştere.

Citește și: Prințul nu a avut consimțământul Albei ca Zăpada ca să o sărute. Se pune problema ștergerii scenei

Lucrătorul de la pașapoarte nu s-a lăsat păcălit, iar Căldăraş a fost trimis în judecată. Atât pe parcursul anchetei, cât şi la proces, recidivistul a recunoscut faptele, cerând să fie judecat în procedură simplificată.

Citește și: VIDEO Melodia Loredanei cu maneliști, detronată de Theo Rose și Bogdan de la Ploiești cu „Vina mea“

Instanța a deci că închisoarea i-ar aduce prejudicii morale

În urma procesului, Judecătoria Timişoara şi Curtea de Apel Timişoara l-au condamnat pe Căldăraş la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, chiar dacă este cunoscut cu antecendente penale şi „figurează înscris în cazier cu multiple condamnări, pentru fapte săvârşite în Italia şi Marea Britanie”.

„Este adevărat că acestea nu au fost recunoscute în România, şi pe cale de consecinţă nu produc efecte juridice, dar în acelaşi timp, instanţa nu poate să nu le reţină ca circumstanţe personale ale inculpatului, şi doar pornind de la împrejurarea că au fost comise pe teritoriul Uniunii Europene”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, care a fost menţinută de Curtea de Apel Timişoara, conform Adevărul

Judecătorii au explicat şi motivele pentru care nu a fost aplicată o pedeapsă cu executare. „Instanţa constată că circumstanţele personale ale inculpatului îndreptăţesc instanţa să considere că o pedeapsă executată în regim de detenţie nu este în interesul acestuia, putând aduce prejudicii morale acestuia şi sporind practic potenţialul infracţional ce se impune a fi stopat. Cu toate acestea, se impune supravegherea conduitei acestuia pentru o perioadă determinată”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, menţinută de Curtea de Apel Timişoara. 

 

Capii clanului Căldăraș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat

Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, membri ai violentului clan Căldăraș, au tras mai multe focuri de armă asupra unei locuințe în care se aflau și patru copii pentru a obține o taxă de protecție de 100.000 de euro.

Citește și: Capii clanului Căldăraș, Ghiță, Baloo, Garoafa și Miloș, 45 de ani de închisoare pentru atac armat

Cei patru membri ai clanului au mers cu mașina unuia dintre ei la locuința unei persoane unde au deschis focul cu o armă de calibrul 9 mm asupra imobilului în care se aflau opt persoane, dintre care patru minori.

Tribunalul Timiș i-a condamnat pe toți cei patru inculpați, adunându-se un total de 45 de ani de închisoare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.