Mihai Tudose plătește leasing la Mercedes două treimi din ce câștigă oficial

DE Petre Bădică | Actualizat: 31.01.2019 - 18:24

 Fostul premier a schimbat cinci mașini de lux în zece ani.

SHARE

Pe vremea când era premier, Mihai Tudose se declara un adversar al instituțiilor financiare. Dar, anul trecut, Tudose și-a cumpărat o mașină de lux de la o instituție care oferă „servicii financiare caracteristicile de business”.  

Rate de 1.000 euro pe lună

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Mihai Tudose menționează că a achiziționat un autoturism Mercedes, fabricat în anul 2017. Câteva rânduri mai jos, fostul premier, care tocmai a plecat din PSD, explică modul în care a achiziționat autoturismul: prin leasing. Valoarea este de 25.000 euro, iar suma trebuie plătită în intervalul 2018 – 2021.

Mihai Tudose menționează că nu are conturi bancare, astfel încât, în mod logic, ratele la Mercedes trebuie plătite din veniturile sale lunare.

Un deputat (cum este și cazul lui Mihai Tudose) a câștigat, în 2018, suma de 90.000 de lei, adică 1.600 de euro pe lună. Rata lunară pe care tebuie să o plătească Mihai Tudose pentru a-și achita Mercedes-ul luat în leasing este, potrivit simulărilor online, aproape 800 de euro. La această sumă se adaugă asigurarea obligatorie care este de 200 de euro pe lună. În total, Mihai Tudose plătește pentru Mercedes, lunar, suma de aproximativ 1.000 de euro.

Date fiind veniturile sale lunare de 1.600 euro, Mihai Tudose cheltuie două treimi din salariu pentru achiziția autoturismului Mercedes. Îi rămân 600 de euro ca să trăiască (2.700 lei).  

Obsesie de lux

Tudose menționează că a înstrăinat către firma de leasing un bun în valoare de 97.600 de lei (21.000 de euro). Foarte probabil, este o mașină predată în sistemul buy-back. De altfel, menționează că deține încă un autoturism Mercedes fabricat în anul 2015.

Mihai Tudose pare obsedat de mașinile Mercedes. Într-o declarație de avere din 2017, menționează că are și un autoturism din aceeași marcă fabricat în 2011. Apoi, într-o declarație de avere din 2016, mai declara că are două mașini Mercedes achiziționate în 2008, iar alta în 2009. T

udose mai datorează 5.000 de euro, dar nu menționează cui.  

Mihai Tudose nu a răspuns întrebărilor Newsweek România.

Nu îi plac băncile

Atunci când era premier, Mihai Tudose afirma: „Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi ani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită. Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile.

Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te