Marius Bodea (PNL): Toate avioanele TAROM ar putea rămâne la sol din cauza Guvernului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.03.2019 - 22:43
Foto Inquam Photos/Mircea Manole

Secretarul comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea, susţine că avioanele TAROM riscă să rămână la sol, întrucât joi expiră mandatul actualului directorului general al companiei, iar în lipsa unui consiliu de administraţie nu poate fi numit un şef interimar.

SHARE

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că TAROM poate rămâne în zilele următoare fără certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română din cauza faptului că „guvernul a provocat o criză în conducerea companiei".

Bodea a precizat că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a convocat pe 13 martie Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la TAROM pentru demiterea Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, iar două zile mai târziu acesta a fost demis, fără ca AGA să primească mandat pentru numirea unui consiliu de administraţie provizoriu.

„Joi, 21 martie, încetează de drept mandatul directorului general al TAROM, iar un interimar nu poate fi numit din cauza faptului că operatorul aerian deţinut de statul român nu mai are nici Consiliu de Administraţie. Pe cale de consecinţă, în lipsa unui «Accountable Manager», în cazul de faţă un director general, Autoritatea Aeronautică retrage certificatul de operator aerian.

Practic, toate avioanele TAROM ar putea rămâne la sol. O asemenea situaţie dramatică nu a mai existat niciodată în istoria de 64 de ani a companiei TAROM", a declarat deputatul PNL Marius Bodea.

Potrivit lui Bodea, valoarea prejudiciului în urma unei asemenea lovituri este greu de calculat, întrucât „pasagerii vor putea cere despăgubiri de ordinul milioanelor de euro".

„Cine îşi putea închipui că o luptă internă între clanurile din PSD va produce ca victimă chiar o companie fanion românească, cum este TAROM?

În alte părţi ale lumii, în lumea a treia, se suspendă certificatele de operator aerian pentru neîndeplinirea unor condiţii tehnice ale flotelor de aeronave, dar niciodată pentru decapitarea conducerii unei companii care nu mai poate asigura existența unui nou «manager responsabil», condiţionalitate primară pentru menţinerea valabilă a certificatului de operator aerian", mai precizează secretarul comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, Marius Bodea.

Deputatul PNL Marius Bodea consideră că întreaga răspundere pentru situaţia creată la TAROM revine Guvernului şi că se impune nu doar demiterea ministrului transporturilor, ci "întreg Guvernul ar trebui să plece".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.