Instanța a respins eliberarea lui Mircea Drăghici, condamnat la închisoare după anchetele Newsweek

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.01.2022 - 13:07
Instanța a respins eliberarea Mircea Drăghici, condamnat la închisoare după o dezvăluire Newsweek / Inquam Photo, Octav Ganea

Mircea Drăghici, fost deputat PSD de Argeş şi fost trezorier al partidului, rămâne în continuare la închisoare, a decis un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), potrivit portalului instituţiei judecătoreşti.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Trimis anul trecut în spatele gratiilor, pentru cinci ani, în urma condamnării primite de la magistrații de la Înalta Curte de Casație şi Justiție, Mircea Drăghici, fostul deputat al PSD Argeş şi fost trezorier al PSD, încearcă să scape de închisoare”, informasem ieri, citând un articol apărut în ultima ediţie tipărită a săptămânalului Impuls de Argeş.

Dl Drăghici declarase recurs în casaţie, ceea ce înseamnă că, dacă recursul i-ar fi fost admis, ar fi trebuit să fie pus în libertate, iar procesul în baza căruia a fost condamnat, reluat de zero, arată argesulonline.ro.

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD și fost deputat social-democrat, a fost condamnat joi, definitiv, la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor pentru partid, după dezvăluiri ale Newsweek România făcute în anul 2018. Magistrații ÎCCJ au menținut condamnarea de la fond.

Instanța a respins eliberarea lui Mircea Drăghici, condamnat la închisoare după anchetele Newsweek

Newsweek România a dezvăluit în decembrie 2018 că peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

Trezorierul PSD a somat, la acea vreme, Newsweek România să șteargă dezvăluirile publicate în privința sa, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește și: Efectul dezvăluirilor Newsweek România: ex-trezorierul PSD, Mircea Drăghici, 5 ani de închisoare

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare


Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Mircea Drăghici pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și pentru infracțiunea de delapidare. Prin contopire, magistrații au decis că Mircea Drăghici trebuie să execute cinci ani de închisoare.

Citește și: Trezorierul PSD somează Newsweek să șteargă articolele „defăimătoare”. Sabin Orcan: Nu ștergem nimic

Procurorii DNA au scris în rechizitoriu că în perioada februarie - iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-și cumpăra un imobil în Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te