Ministrul Apărării și-a dat demisia. Gabriela Firea a renunțat la PSD București

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.11.2018 - 14:04
Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă își remaniază guvernul. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a pregătit o evaluare generală asupra activităţii Guvernului, dar şi o evaluare pe fiecare minister în parte, ambele urmând să fie prezentate Comitetului Executiv al PSD în ședința de luni.

SHARE

UPDATE: George Ivaşcu pleacă de la Ministerul Culturii și vine Daniel Breaz, iar de la Ministerul Comunicațiilor pleacă Bogdan Cojocaru și vine Alexandru Petrescu.  

_____________________________

UPDATE: Lia Olguța Vasilescu ar urma, totuși, să plece de la Ministerul Muncii și să preia portofoliul Transporturilor, potrivit Digi24. În locul ei va veni la Ministerul Muncii deputatul Marius Budăi. De asemenea, fostul ministru al apărării în guvernul Grindeanu, Gabriel Leș, va reveni la Apărare în locul lui Mihai Fifor, care și-a dat demisia. 

_______________________________

UPDATE: Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi-a anunţat, luni, demisia din funcţie, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. De asemenea, Gabriela Firea a anunţat că a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de „blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani. 

„Am mulţumit pentru susţinere şi încrederea pe care mi-au acordat-o, zic eu, în două rânduri, o dată ca ministru al Economiei şi a doua oară ca ministrul al Apărării Naţionale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun şi sper că nu am înşelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat că pot să merg lângă echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează”, a declarat luni, Mihai Fifor, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Citește și Fifor de la MApN cere 25.000.000 Euro de la cumătrul lui Dragnea

______________________________________________

Tudorel Toader păstrează portofoliul justiției, potrivit informațiilor obținute de Digi24 de la membri PSD care au participat duminică seară la ședința restrânsă cu Liviu Dragnea. La fel și Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Muncii și vicepremierul Viorel Ștefan, deși acesta din urmă era la un moment dat aproape sigur că-și va pierde funcția. Și Bogdan Trif, ministrul Turismului, ar urma să-și păstreze portofoliul.

Citește și Întoarcerea lui Tudorel Toader la Iași e contestată de profesori: „Este interesat doar de putere”

În schimb, Ilan Laufer se va întoarce în rândul miniștrilor, preluând postul lui Paul Stănescu, de la Dezvoltare Regională, susțin surse PSD.

Mircea Drăghici, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Anton, care a fost criticat pentru lentoarea derulării proiectelor.

Citește și 

EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

La Ministerul Apărării, Dorel Căprar îl va înlocui pe Mihai Fifor, în timp ce Niculae Bădălău va prelua portofoliul Economiei de la Dănuț Andrușcă.

Înainte de Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au discutat cu câțiva lideri, în timp ce într-un alt birou s-au întâlnit „disidenții”, în frunte cu Paul Stănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te