Giuliani în Washington Post: Credeam că românii știu că nu reprezint poziția președintelui SUA

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.08.2018 - 16:29

Scrisoarea pe care Rudolph Giuliani, unul dintre avocații personali ai președintelui Trump, a trimis-o președintelui României, premierului și președinților celor două camere ale parlamentului a atras atenția Departamentului de Stat.

SHARE

De asemenea, faptul că fostul primar al New York-ului a primit bani pentru a scrie scrisoarea în care cere o amnistie pentru corupții din România ridică noi întrebări privind modul cum acesta continuă să lucreze cu clienți străini în timp ce îl reprezintă pe președintele SUA, notează jurnaliștii americani.

Citește și: Rudy Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea lăudată de Dragnea

Rudolph Giuliani ar fi primit un telefon de la oficialii Departamentului de Stat, a recunoscut chiar fostul primar într-un scurt interviu pentru Washington Post. „Au vrut să știe dacă ce s-a întâmplat e adevărat, dacă e real. Voiau să fie siguri că informația e corectă”, a declarat Giuliani. „Absolut”, a susținut avocatul lui Trump că le-ar fi răspuns oficialilor Departamentului de stat. 

Citește și: Ambasada SUA despre scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comentează opiniile persoanelor fizice

Rugat de jurnaliștii americani să comenteze scrisoarea lui Giuliani către președintele român, Departamentul de stat au reiterat o declarație oficială din iunie, în care se spune că „România a demonstrat, până de curând, un progres consistent în combaterea corupției și în construirea unui stat de drept eficien. Încurajăm România să continue pe acest drum”. 

Pe de altă parte, întrebat de ce a luat o poziție față de România în contradictoriu cu cea a guvernului american, Rudolph Giuliani a răspuns: „Sunt un cetățean privat. Poate că ar fi trebuit să menționez în scrisoare că nu reprezint pe președinte (SUA - n.r.)”. 

Citește și: Rudolph Giuliani, contracte cu clienți străini, inclusiv un grup iranian suspect de terorism

Avocatul lui Trump a menționat că a crezut, însă, că oficialii români știu măcar atâta lucru. Rudolph Giuliani a declarat pentru Washington Post că a vorbit cu cel puțin un oficial român pe această chestiune, dar a refuzat să spună cu cine. 

Cotidianul american menționează că surse au declarat jurnaliștilor că la Casa albă a fost o surpriză colaborarea lui Giuliani cu România, dar instituția nu a vrut să comenteze situația. 

New York Times: Nu are legătură cu guvernul SUA

O poziție identică a avut Rudolph Giuliani și într-o discuție cu jurnaliștii de la The New York Times. Acesta a declarat că, deşi îl reprezintă pe liderul de la Casa Albă, rămâne totuşi "un avocat şi un consultant independent". 

„Nu are legătură cu guvernul SUA. Ofer consultanţă în probleme de securitate, forţe de ordine şi terorism în mai multe ţări. Toţi avocaţii privaţi ai preşedintelui au avut activităţi private", a adăugat avocatul lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te