Rudolph Giuliani, contracte cu clienți străini, inclusiv un grup iranian suspect de terorism

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.08.2018 - 16:17

Avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, este un personaj controversat, iar presa din SUA a scris că are contracte cu clienți străni, precum un grup iranian care s-a aflat pe lista grupărilor suspecte de terorism. Acum, el i-a scris lui Iohannis, preluând mesajul anti-DNA al PSD.

SHARE

Presa din SUA susține că Giuliani ar trebui să se înscrie pe lista de lobbiști a Departamentului Justiției, având în vedere că, pe de o parte, primește bani de la clienți străini, iar pe de altă parte este avocatul lui Trump. Giuliani refuză să se înscrie ca agent al unor entități străine, spunând că nu face lobby pe lângă guvernul SUA, iar pe Trump îl apără pro-bono. 

Washington Post a scris, la 10 iulie 2018, că pe lista clienților lui Giuliani se află grupul Mujahideen-e-Khalq, care până în 2012 s-a aflat pe lista de grupări teroriste a Departamentului de Stat. Giuliani a susținut discursuri plătite de acest grup. 

Firma de consultanță a lui Giuliani îl reprezintă și pe primarul din orașul ucrainean Harkov, primar care face parte dintr-un partid pro-Rusia. 

Citește și: Mediafax: Rudolph Giuliani către Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează

Surse de la Casa Albă au susținut, pentru Washington Post, că luările de poziție ale lui Giuliani îl pun pe președintele SUA într-o poziție dificilă.

Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor. „

În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii. Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI. O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor”, se arată în scrisoarea deschisă. 

Citește și George Maior: Nu ştiu dacă Giuliani mai este avocatul domnului Trump

--------------------

Foto> Guliver/ Getty Images

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.