Dumitru Costin, sindicalistul care s-a plâns că premierul l-a făcut hoț, câștigă mai mult decât Cîțu

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.03.2021 - 20:37
Dumitru Costin, sindicalistul cu salariu peste Cîțu Foto: Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori

Dumitru Costin, sindicalistul care s-a plâns că Cîțu l-a făcut hoț, a câștigat, în 2019, cu circa 20% mai mult decât Florin Cîțu. Costin conduce BNS din 1994.

SHARE

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a afirmat, azi, că este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic cum este premierul Florin Cîţu „a transformat mişcarea sindicală într-o adunătură de hoţi”.

Citește și

Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru Congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu. (…) Este pentru prima oară în treizeci de ani când un lider politic aşa cum este domnul Cîţu a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi pentru că afirmaţii de genul «luaţi banii oamenilor fără acordul lor» înseamnă hoţie, furt”, a afirmat Dumitru Costin.

Citește și

Procurorul Adina Florea, cercetată pentru ancheta în cazul Kovesi: Rea-credință și gravă neglijență

Dumitru Costin, sindicalistul bine plătit

Potrivit declarației de avere depuse în 2020, salariul primit de Dumitru Costin de la BNS a fost de 113.773 de lei, la care s-a adăugat salariul de la Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, unde este secretar general, și de unde a primit 69.029 lei. În total: puțin peste 182.000 de lei.

Citește și

VIDEO Sexy PRM-ista de la AUR: L-am ajutat pe Simion cu live-urile mele din insula păcatului

În schimb, Florin Cîțu a câștigat, în anul fiscal 2019 suma de 122.059 de lei de la Senat și 24.944 de lei de la ministerul de Finanțe. În total: puțin peste 147.000 de lei. 

Președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, Emilian Hulubei, este și el vicepreședinte la BNS. Salariul lui Hulubei de la asociația fotbaliștilor, la care Costin este secretar general, a fost de 108.939 de lei, în 2019. La această sumă se adaugă 26.000 de la Federația Română de Fotbal, unde Hulubei este în Comitetul Executiv. 

Citește și: Interlopul Ureche, finul lui Nuțu Cămătaru, a violat o tânără amăgind-o că filmează o reclamă

Liderii BNS și-au postat pe site declarațiile de avere în așa fel încât să fie aproape imposibil de citit: toate sunt strânse într-un singur fișier PDF care nu permite căutări. Declarația lui Costin este mascată spre finalul fișierului, dar nu este ultima. 

Dumitru Costin este una din cele mai controversate figuri din lumea sindicală: în 2004 a încheiat un acord cu PRM-ul și a aprobat grațierea lui Miron Cozma, de către Iliescu.

În 2008, a fost audiat la DNA, în dosarul Poșta Română, în care au fost condamnați Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te