Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect: s-a văzut cu șefa Securității

DE Adrian Costin | Actualizat: 04.03.2021 - 15:21
Jalbele interlopului Rechinu la președintele Mexicului au avut efect. A fost primit de șefa Securității Foto: quintafuerza.mx

Florian Tudor, zis Rechinu, i-a cerut președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi ucis. A fost doar unul dintre apelurile interlopului român către autorități. Până la urmă el a fost primit de șefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului.

SHARE

"Întrevederea privată a avut loc la sediul Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului (SSPC) din Mexic, după ce șefa instituției, Rosa Icela Rodriguez a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican", a informat SSPC. 

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat


Rechinu s-a văzut cu șefa Securității și Protecției Cetățeanului din Mexic


SSPC a precizat că întrevederea dintre şefa instituţiei şi Tudor s-a produs "în baza articolului 8 al Constituţiei mexicane şi dând curs unei solicitări a preşedintelui".

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

“În cazul în care mi se întâmplă ceva sau îmi vor cauza dispariția, vă încredințez dumneavoastră̆, Domnule Preş̦edinte, să̆nătatea și viața fiului meu Florian, pentru că̆ nu vor putea să̆-i asigure nevoile, pentru că̆ mi-au luat deja tot ce aveam și mi-au distrus toate firmele”, a spus interlopul Rechinu într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Mexicului.

Andreas Manuel Lopez Obrador, preşedintele Mexicului a răspuns cu următoarea declarație: “Dacă sunt funcţionari implicaţi şi dacă aceştia fac parte din puterea executivă atunci trebuie să fie cercetaţi şi dacă sunt responsabili, să fie pedepsiţi oricine ar fi. Dacă aceste persoane incriminate sunt din alte puteri, financiare sau judecătoreşti, trebuie cel puţin să fie denunţate pentru că puteri indepente şi autonome să acţioneze. Facem aşa pentru că nu trebuie să îi acoperim.”

Citește și

Sexy PRM-ista de la AUR zice că-i nevinovată în cazul rețelei de prostituție a lui Calu din Tenerife



La 26 februarie, preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, i-a cerut titularei SSPC să-l primească pe Tudor, scrie EFE. "În special în ceea ce priveşte acest subiect îi voi cere Rosei Icela Rodriguez să o primească pe această persoană pentru a vedea cum stau lucrurile cu traficul cu aceste carduri bancare", a declarat Lopez Obrador, care a precizat că subiectul nu a fost trecut în revistă în cadrul cabinetului de securitate, dar "a fost deja abordat şi este important să se facă progrese".

Mafia română a speriat Mexicul

Conform presei mexicane, care citează surse din interiorul UIF, banda implicată în jafuri de bancomate în Cancun și în alte zone turistice din Mexic este condusă de Florian Tudor, supranumit și „Rechinul” (El Tiburron).

Citește și

Cum a corupt interlopul oltean Rechinu politicieni și polițiști în Mexic. Lider de partid, demis

„Cu acordul consiliului pentru securitatea națională al Guvernului președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, am blocat conturi ale 79 de persoane fizice și juridice aparținând de un grup infracțional al unor persoane de naționalitate română și mexicană, care s-au implicat în clonare de carduri de credit și debit în zone turistice din țară”, a anunțat șeful UIF, Santiago Nieto, pe contul său de Twitter.



 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te