Depesedizarea. Guvernul Orban face „inventarul” aparatului de rude, pile și amante

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.11.2019 - 19:48

Miniștrii Guvernului Orban s-au confruntat, marți, în prima zi de lucru, cu o uriașă structură de rude, pile și oameni de partid ai PSD, pe care trebuie să o destructureze, informează Digi24.

SHARE

Miercuri, la prima ședință oficială, va fi adoptată ordonanța de urgență pentru restructurarea Executivului prin care numărul de ministere va fi redus de la 24 de la 16. În 48 de ore, liberalii au fost obligați să găsească soluții pentru dispariția a 8 ministere, fiecare cu un aparat birocratic uriaș.

Al doilea pas pe care îl vor face va fi marea operațiune de depesedizare, cea mai mare problemă a Executivului în acest moment. Din cei 18 consilieri de stat ai Vioricăi Dăncilă, au demisionat doar 4. Nici secretarii de stat nu se grăbesc să plece.

„Mâine,după ședința de guvern, asta e prioritatea - depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat pentru Digi24.ro premierul Ludovic Orban.

Există deja pe masa premierului un dosar cu peste 70 de pagini cu toți secretarii de stat, consilierii de stat, subsecretarii de stat, din aparatul central, din fiecare minister și agenție subordonată, oamenii numiți de PSD, la care va fi adăugat „inventarul” pe toată uriașa structură de rude, pile pesediste care ocupă aparatul de stat.

Ultimele acte semnate de Viorica Dăncilă au fost pentru numirea în funcții esențiale a unor oameni de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea.

La Ministerul Sănătății s-au făcut pe ultima sută de metri numiri la conducerea spitalelor - inclusiv protejata lui Darius Vâlcov, Adriana Cotel, a fost numită manager la Spitalul Fundeni.

Ministrul demis al Transporturilor a schimbat 5 din 6 membri din CA CNAIR. Șeful cancelariei lui Dăncilă a fost numit pentru 4 ani la CNAIR.

Un ordin al ministrului demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Conform documentului, înainte să plece din minister, Daniel Suciu a stabilit componența comisiilor de concurs și a comisie de soluționare a contestațiilor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -