Dăncilă, cadou de 150.000 euro pentru Mircea Pașcu din bani europeni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.07.2019 - 15:41

Ioan Mircea Pașcu va fi Comsiar European fără portofoliu. El va înacasa, în patru luni, cât un europarlamentar în doi ani.

SHARE

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus că Pașcu nu va primi portofoliu, deoarece, până la încetarea mandatului actualei Comisii, 31 octombrie, timpul este prea scurt.  

În acest timp, Pașcu va încasa suma de 132.000 euro, la care se adaugă o primă de plecare de 21.000 euro, un total 153.000 euro. Deși, nimeni nu știe cu ce se va ocupa la Bruxelles.  

Viorica Dăncilă l-a nominalizat pe Pașcu după ce postul de comisar European, ocupat de Corina Crețu, a fost declarat vacant.

Citește și: Mircea Pașcu a scris o carte în care lăuda Uniunea Sovietică și pe Ceaușescu

Pașcu are un trecut de „comunist premium”. A fost cecetător și și-a dat doctoratul la Academia Ștefan Gheorgiu care pregătea cadre de conducere ale Partidului Comunist Român.   

Jurnalistul Dan Alexe scrie despre banii ce vor fi încasați de comunistul-popagandist Pașcu: „Jean-Claude Juncker a vrut să facă o glumă de plecare și, pentru că Dăncilă i l-a băgat pe gât pe Ioan-Mircea Pașcu până în noiembrie, în locul Corinei Crețu, Juncker a fost obligat să-l accepte, deși o rugase să n-o facă… dar nu i-a dat nici un portofoliu, că nu are ce să-i dea, pentru alea patru luni. Așa că Pașcu va primi 20.000 euro pe lună ca să stea degeaba.  

Ar putea să nu se ducă deloc, da, aveți dreptate. Oricum e vacanță acuș, nu-i nimic de făcut acolo. Dar, stai, că dacă nu se duce nu primește nici prima de instalare de 40.000 euro, nici ăia 3.000 de alocație lunară de reședință (în afara salariului de 20.000 pe lună) și nici prima de plecare. Ca să iei primă de instalare și primă de plecare trebuie să te duci oleacă, chiar dacă ăia nu te suportă și abia se stăpânesc să nu te bată peste față. Dar nu te obligă nimeni să ieși din birou. Sau, dacă vrei să-i chinui, te duci peste ei din când în când, intri cu un taburet, te așezi și, când vezi că te privesc în tăcere, spui suav: "Am venit și eu la voi".  

Newsweek România a scris, în ediția apărută vineri, 12 iulie, în exclusivitate, că în anii ’80, cei mai negri ai comunismului, în care România se cufunda în sărăcie, beznă și foamete, Partidul Comunist Român îl trimitea pe Ioan Mircea Pașcu în Anglia pentru a scrie o carte despre „pace“ și „cursa înarmărilor“, obsesile de la acea vreme, ale lui Ceaușescu. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -