Primarul din Câmpina verifică cum se asfaltează în campania electorală dintr-un Porsche de 110.000€

DE Alexandru Pop | Actualizat: 20.05.2024 - 19:22
Primarul din Câmpina, cu Porsche de 110.000€ ca să verifice cum se asfaltează în campanie electorală - Foto: Arhiva / FB
Primul album al primarului din Câmpina. Sursă foto: Newsweek România
Primarul a descălecat din jeep lângă utilajele de asfaltare. Sursă foto: Newsweek România

Primarului din Câmpina, Moldoveanu Ioan Alin, i-a scăpat în albumul cu realizările sale, pe care-l distribuie alegătorilor, o fotografie cu propriul bolid de lux parcat la câțiva metri de un utilaj care asfalta o stradă din oraș. Pe care el o inspecta în stilul lui Piedone.

SHARE

Primarul liberal din Câmpina, Moldoveanu Ioan Alin, candidat pentru funcția similară pentru orașul Câmpina și-a strâns realizările în două albume de câteva sute de pagini.

Două albume ceaușiste întru lauda primarului

În care a înghesuit sute de poze cu realizările sale. A scos unul în 2020 și altul acum în 2024.

Citește și: Primarul din Câmpina, vilă copie a castelului Iuliei Hașdeu. Și-a semnat autorizația de construire

Stilul ceaușist dublat de cel consacrat de Piedone este firul roșu care leagă cele două albume distribuite gratuit tuturor locuitorilor celor două localități.

“Și n-am promis nimic…dar am făcut!”. Este sloganul primului album în care destoinicul primar are doi prieteni de nădejde: microfonul și lopata. 

Citește și: Fostul primar PNL din Câmpina a scăpat de închisoare pentru corupție. Prescripţie şi achitare

La primul asortează costumul cu pantofi lăcuiți. La cel de-al doilea tricoul și geaca de puf cu blugii. 

Microfonul și atitudinea festivă pe care le afișează din plin la zeci de evenimente înșirate glorios în albumul de 212 pagini. 

Lopata și privirea determinată care apar la fiecare asfaltare sau lucrare publică executată pe bani publici. 

Moldoveanu este prim vicepreședinte al organizației PNL Prahova al cărei președinte, Iulian Dumitrescu, este anchetat de DNA pentru luare de mită și fals în declarații. 

Lux parcat lângă muncitorime. Ghinionul de la pagina 13

Pe cel de-al doilea album unde-s înghesuite realizările sale din mandatul 2020-2024 ca primar al localității Câmpina tronează sloganul “Eu sunt același om.” 

Acesta este deja distribuit locuitorilor din Câmpina pentru al cărei mandat de primar candidează Moldoveanu în acest an. 

Albumul de 207 pagini este un nou omagiu adus realizărilor primarului Moldoveanu. 

Sunt Acelasi Om Album Moldo... by Stelian Negrea

Presărat cu aceleași glorioase imagini ale unui primar dârz care s-a luat la trântă cu realizările și le-a dovedit, cel de-al doilea album are și o mică scăpare. La pagina 13. 

Lângă un compresor plin de aburii asfaltului pe care-l compactează se uită mirat primarul Moldoveanu într-o ținută lejeră, neprotocolară. 

La doi pași pași în spatele primarului apare bolidul de lux al primarului, un Porsche Cayenne rămas acolo pe avarii în pericol să fie lovit de utilajul care lucrează de zor la o nouă investiție tocmai bună de pus în albumul cu realizări. 

Bolidul de lux apare în declarația de avere a primarului. Anterior fusese în proprietatea companiei Per Aspera SRL din București deținută integral de Dobre Valentina Camelia, o teleormăneancă de 40 de ani. 

Aceasta a înființat recent și o companie care are ca obiect de activitate comerțul cu autovehicule, Per Aspera Auto SRL. 

Vezi mai jos foto cu utilajul de asfaltare, primarul Moldoveanu și bolidul acestuia

“Asfaltare Drumul Taberei, o lucrare necesarã și pe care am realizat-o în 2021. Modernizarea complete a străzii o vom face prin Programul Național “Anghel Saligny”. Cu fonduri obținute prin același program modernizãm și străzile Voila și Orizontului”, este textul ce însoțește fotografia. 

Spre deosebire de albumul cu realizări din 2020, cel din 2024 este în proporție de trei sferturi plin cu festivități locale unde la fiecare pagină îl găsești pe primar. Ba vorbind la microfon unei audiențe vrăjite. Ba pozând alături de o vedetă adusă la un festival. 

Ba arătându-ne că se poate apăra personal fiind un practicant de arte marțiale. 

Karatistul cu vilă copy/paste după muzeul Iulia Hașdeu

Nicăieri în cele două albume în care-și glorifică realizările ca primar, Moldoveanu Alin nu menționează nimic despre averea sa acumulată în mandatele de primar. 

Nicăieri nu apare vreo mențiune despre această realizare. 

O vilă impozantă deținută în acte de mama domniei sale de 75 de ani, fără venituri. 

Imobilul cu o amprentă de 180 de metri pătrați este o copie fidelă a castelului Iuliei Hașdeu după cum am scris AICI

Mai mult, autorizația de construire pentru această construcție, pe care o folosește chiar Moldoveanu Ioan, a fost semnată de către acesta în urmă cu zece ani. 

Nicăieri în cele două albume, primarul Moldoveanu nu se laudă nici cu propria colecție personală de mașini de epocă.

Cu cel puțin una dintre acestea  a participat la o serie de concursuri de profil așa cum rezultă din nujmeroasele articole din presa locală. 

Nicăieri în cele două albume de prezentare a realizărilor sale de primar, Moldoveanu nu vorbește despre faptul că a avut în ultimii aprope 15 ani venituri doar din salariul de primar. 

Venituri doar de la stat

Conform unor documente financiare consultate de Newsweek România, Moldoveanu Alin a avut venituri din 2011 până în prezent doar de la stat. 

În ianuarie 2024 a câștigat un venit lunar brut de 23.546 lei (circa 4700 Euro) de la municipiul Câmpina al cărui primar este. Și unde își dorește un nou mandat. 

Media veniturilor sale lunare ca primar la Câmpian este de 16.900 lei în timp ce la Poiana Câmpina a avut perioade în care media era de circa 10.400 lei. 

În 2022 a câștigat din salarii ca primar al orașului Câmpina suma brurtă de 202.800 lei, anul anterior 202.027 iar în anul pandemiei când a făcut pasul de la Poiana Câmpina la orașul Câmpina venituri de 125.231 lei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te