Primarul din Câmpina, vilă copie a castelului Iuliei Hașdeu. Și-a semnat autorizația de construire

DE Stelian Negrea | Actualizat: 02.04.2024 - 12:54
Primarul din Câmpina, vilă copie a castelului Iuliei Hașdeu. Și-a semnat autorizația de construire - Foto: Colaj
Primarul din Câmpina este un karatist împătimit Sursa foto: Facebook
Vila din Poiana Câmpina are inclusiv un blazon. Sursă foto: Newsweek România
Castelul Iulia Hasdeu.Sursa Foto Mihai Pătrașcu Facebook

Primarul liberal al orasului Câmpina a semnat autorizația de construire pentru o impresionantă vilă din localitatea Poiana Câmpina aflată pe numele mamei sale dar pe care o folosește. Acesta candidează pentru un nou mandat.

SHARE

Dincolo de București alegerile locale se desfășoară nestingherite în aceeași parametri. 

Baroni locali de dimensiuni mai mici sau mai mari vor să-și prezerve putere și privilegiile. Departe de ochii vigilenți ai autorităților. 

Primarul din Câmpina, vilă copie a castelului Iuliei Hașdeu. Și-a semnat autorizația de construire

Citește și: Primăria nepoților lui Piedone: unul administrator, altul consilier local și ultimul șef la poliție

De ochii cărora își pitesc cele mai de preț proprietăți pe numele rudelor. 

În Poiana Câmpina, o localitate de 5000 de locuitori, aflată în județul Prahova primarul Moldoveanu Alin a avut două mandate. 

Citește și: George Simion și Târziu „neînțelegeri” după desemnarea lui Murad candidat AUR la primăria Constanța

În urmă cu patru ani a trecut DN1, fiind ales primar la Câmpina. Unde se pregătește pentru o nouă candidatură. 

Este karatist, deținând un club de profil în oraș. 

Citește și: Piedone a vrut să cumpere panseluțe de 1.000.000.000. Newsweek i-a stricat ploile. Licitația anulată

În trecut, a fost bodyguard al unui alt mare vătaf din zonă, Florin Anghel, fost șef al Consiliului Județean Prahova aflat acum în umbră după ce a avut unele probleme penale. 

Săraca mamă bogată de 75 de ani

Deși declarația de avere este deja prea bogată pentru un primar al unui orășel de provincie, Moldoveanu mai are câteva mici secrete. 

Unul dintre acestea este o vilă extrem de cochetă aflată pe final de construcție. Este situată departe de ochii curioșilor. Pe un drum semi privat înțesat cu camere de luat vederi. 

Pe o stradă în inima unei păduri, în cătunul Măgura. 

La prima vedere ai fi tentat să crezi că este un mic castel dintr-un parc de distracții Disney Land dar e o construcție cu un etaj aflată pe numele mamei fostului primar din Poiana Câmpina, actualmente al orașului Câmpina. 

Doamna Sava Paraschiva, 75 de ani. Fără venituri conform documentelor fiscale consultate de Newsweek România. Dar cu un autoturism de teren Land Rover în proprietate. An de fabricație 2017. 

Conform documentelor consultate de Newsweek România, domiciliul oficial al primarului se află într-un apartament din Câmpina construit în perioada comunistă și deținut tot de către mama sa. 

Neoficial, surse din oraș ne-au declarat că noua vilă cu o suprafață totală desfășurată de 518,38 metri pătrați este construită și folosită de primarul în funcție. 

O amprentă la sol de 180 metri pătrați. O construcție pe un teren generos de 2850 de metri pătrați. 

Primarul semnează pentru mamițica

Conform documentelor consultate de Newsweek România, autorizația de construire pentru vila doamnei Sava Paraschiva a fost semnată chiar de către fiul acesteia. 

Astfel, primarul Moldoveanu Alin a semnat pe 22 decembrie 2014, la doi ani după ce și-a preluat primul mandat de primar al Poiana Câmpina, autorizația de construire nr. 46 ca urmare a cereri adresate chiar de căte mama sa, Sava Paraschiva. 

Conform acestui document valoarea totală a lucrărilor pentru locuință a fost de 338.703,75 lei la care se adaugă 28.000 lei pentru împrejmuirea terenului. 

Ba mai mult, același primar a semnat, patru ani mai târziu, și certificatul de atestare a edificării aceleiași construcții în care apar toate detaliile noului spațiu locativ al mamei acestuia. 

Nu s-a găsit nici un fel de neregulă așa că actul a fost semnat a doua zi după ce a fost încheiat Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor. 

Certificat Atestare Edifica... by Stelian Negrea

Primarul e în silenzio stampa

Nici primăria Poiana Câmpina și nici primarul Moldoveanu Alin nu au răspuns unui set de întrebări din partea Newsweek România menite să lămurească situația impresionantei vile ascunsă într-o poieniță din orașul pe care l-a condus. 

De ce își ascunde una din cele mai importante proprietăți pe numele mamei sale, de ce a semnat autorizația de construcție pentru generoasa vilă, de ce accesul la această proprietate este atât de dificil pentru electorat fiind situată pe un drum privat ? etc

Vila, copie după Castelul Iulia Hașdeu

În mod ironic, vila primarului din Poiana Câmpina pare o copie fidelă după o altă construcție celebră în zonă: Castelul Iulia Hașdeu.

Acesta găzduiește acum muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hașdeu din Câmpina.

Conform propriului site, castelul „Iulia Hasdeu” este un capriciu arhitectonic în formă de castel din municipiul Câmpina, fost construit între anii 1894 și 1896 pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la 18 ani de tuberculoză.

Iulia Hașdeu a fost un copil de geniu, o scriitoare prolifică, și prima româncă înscrisă la celebra universitates franceză, Sorbona. 

O viață întreagă a lucrat la stat

Conform unor documente financiare consultate de Newsweek România, Moldoveanu Alin a avut venituri din 2011 până în prezent doar de la stat. 

A fost o scurtă perioadă de timp consilier la cabinetul parlamentar al mentorului său, fostul deputat PDL, Florin Anghel. 

În ianuarie 2024 a câștigat un venit lunar brut de 23.546 lei (circa 4700 Euro) de la municipiul Câmpina al cărui primar este. Și unde își dorește un nou mandat. 

Media veniturilor sale lunare ca primar la Câmpina este de 16.900 lei în timp ce la Poiana Câmpina a avut perioade în care media era de circa 10.400 lei. 

În 2022 a câștigat din salarii ca primar al orașului Câmpina suma brută de 202.800 lei, anul anterior 202.027 iar în anul pandemiei când a făcut pasul de la Poiana Câmpina la orașul Câmpina venituri de 125.231 lei. 

Și soția sa, Moldoveanu Delia, are venituri consistente de la stat: fie ca angajată a Școlii  gimnaziale Ion Câmpineanu din Câmpina, fie chiar ca asistent personal la primăria Câmpina. 

Salariul de bugetar al soției este de circa 8600 lei brut pentru funcția de la școală și de 3147 lei pentru cea de la primăria condusă de soț. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te