Clotilde Armand: Plăți ilegale de zeci de milioane de lei către Romprest - raport ANRSC

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.03.2021 - 14:54
Clotilde Armand: Plăți ilegale de zeci de milioane de lei către Romprest Foto: Facebook

Clotilde Armand prezintă un document al Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) care apreciază că plăți ilegale de aproape 200 de milioane de lei au fost făcute către Romprest.

SHARE

De câteva luni, Cltilde Armand acuză firma de salubritate a Sectorului 1, Romprest, că încasează ilegal sume uriașe. 

Citește și: Vrăjitoarea Mihaela, interceptată în dosarul Oanei Zăvoranu, la o gală a Institutului Cultural Român

La mijlocul lunii martie, Armand a câștigat la Curtea de Apel o bătălie cu Romprest. Sunt însă trei procese pe care administrația Sectorului 1 le are cu această firmă. Astfel, potrivit Curții de Apel, Romprest nu deține exclusivitatea serviciilor de salubritate în acest sector.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, cântăreață la nunți, candidat la Primărie, cu ochelari de 2.422 lei, anti-mască

Clotilde Armand: Plăți ilegale către Romprest

Acum, Clotilde Armand a anunțat că un control al ANRSC a identificat plăți ilegale uriașe către Romprest.

“Zilele trecute A.N.R.S.C. și-a terminat controlul de la Primăria Sectorului 1. Iar concluziile spun un sigur lucru: fosta administrație a efectuat plăți către compania de salubrizare în mod ilegal!

Da, da. Este ceea ce am spus și am repetat eu în tot acest timp când compania în cauză a încercat să ne șantajeze lăsând gunoiul neridicat pe străzi și a lansat o campanie mediatică de linșaj la adresa mea, în speranța că vom continua să plătim facturi la suprapreț și emise nelegal. Concluziile raportului A.N.R.S.C. confirmă că modul în care am acționat este unul just și corect“, a  scris ea, pe Facebook.

Ea prezintă și un document al ANRSC care arată că prejudiciul calculat inițial de Sectorul 1, de 81,6 milioane de lei, este prea mic, nefiind stabilit corect.

“Așadar, după ce instanța mi-a dat câștig de cauză și a decis definitiv săptămâna trecută că nu se poate reține în favoarea Companiei Romprest S.A. exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, o altă autoritate a statului (A.N.R.S.C.) confirmă că fosta administrație a plătit nelegal sume enorme de bani către acest operator fără acordul Consiliului (...) Tot A.N.R.S.C. a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 30.000 de lei pentru că în perioada 2017-2019 a plătit către operatorul de salubrizare aceste sume de bani fără acordul Consiliului. Voi lua toate măsurile legale pentru ca acestă amendă să fie plătită din banii fostului primar, nu din banii cetățenilor sectorului 1“, a mai arătat primarul Sectorului 1. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te