Foști șefi din PMB ajung parlamentari. Vezi ce salarii uriașe încasau de la bucureșteni

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.11.2020 - 23:43
Hazem Kansou Foto: Facebook

Doi dintre directorii unor companii municipale subordonate PMB candidează acum pentru PSD. Companiile pe care le-au administrat sunt într-o situație financiară dezastruoasă, dar ei au fost bine plătiți.

SHARE

Alexandru Burghiu a fost director la Termoenergetica, structura care ar trebui să le asigure bucureștenilor apa caldă și căldură. Furnizarea acestor utilități a fost un eșec al administrației Firea, iar compania a reușit ca, în nici doi ani, să acumuleze datorii de sute de milioane de lei.

Acum, Burghiu candidează în Ilfov, pentru PSD, pe o poziție eligibilă pentru Camera Deputaților. 

Din declarația sa de avere, reiese că bucureștenii i-au plătit peste 300.000 de lei, anul trecut: 104.000 de lei de la Radet, 96.000 de lei de la Termoenergetica, 65.000 de lei participarea în comisia care se ocupă de vânzarea spațiilor comerciale și 43.000 de lei de la compania municipală de parcuri și grădini. La aceste venituri, se mai adaugă 37.000 de lei, indemnizația de la Metrorex, o companie de stat subordonată ministerului Transporturilor.

Soția lui Burghiu are și ea o slubă bună la stat: 108.000 lei în anul 2019. 

Bijuteriile familiei sunt estimate la 300.000 de euro. 

Alexandru Burghiu a absolvit Academiei de Poliție Alexandru Ion Cuza și are un master în științe militare și informații. 

El a lucrat ca ofițer în cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) între 23 și 28 de ani.

Și fostul director al Societății de Transport București, Hazem Kansou, candidează pentru PSD, la București, pe listele pentru Senat. 

Kansou a luat doat 80.000 de lei de la STB și 72.000 de lei sub formă de indemnizații de la Consiliul General al Municipiului București. 

Soția sa lucra la ADP Sector 4 - o instituție controaltă de primarul PSD Daniel Băluță - unde avea un salariu anual de circa 88.000 de lei. 

Familia Kansou își construiește o vilă de 430 mp în Tunari, în Ilfov. 

„Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit. Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei”, afirma, în august, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.