Cioloș s-a răzgândit: nu-l mai păstrează pe Berbeceanu la Prefectura Capitalei, deși l-a lăudat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.02.2021 - 13:02
Dacian Cioloș. Sursa imagine: Captură foto Facebook PrimaTv

Dacian Cioloș, co-președintele Alianței USR-PLUS, a declarat că îl va schimba pe Traian Berbeceanu, prefectul PNL al Capitalei, pentru că „funcția revine PLUS”. Anterior, l-a lăudat pe Berbeceanu, dând chiar de înțeles că actualul prefect și-ar fi putut păstra funcția.

SHARE

„Vom vedea care va fi decizia luată împreună cu colegii de la Bucureşti, din organizaţia Bucureşti. Chiar o să am o discuţie cu ei. Vom decide împreună, nu avem genul acesta de absolutisme în PLUS. Eu am spus atunci domnului Berbeceanu, care după ce s-a anunţat împărţirea prefecţilor, dânsul îşi lua la revedere, dânsul e prefect şi va fi prefect până în ultima zi, care poate să însemne câteva săptămâni, încă o lună, două, trei. Suntem în plină pandemie, e nevoie acolo de claritate, e nevoie ca cel care îşi asumă responsabilitatea asta şi de prefect, să ştie că are toate elementele să ia toate deciziile până în ultimul moment.

Eu sunt un om care am condus un Guvern, ştiu ce înseamnă şi rolul unui prefect. Am tot respectul pentru domnul Berbeceanu îşi face treaba şi e important să poată să şi-o facă până în ultima zi”, a declarat Dacian Cioloș, într-un interviu la Prima Tv, difuzat duminică.

Liderul USR-PLUS a mai susținut că „domnul Berbeceanu, ştiu, acum am aflat, săptămâna aceasta, că e membru PNL. Nu e o problemă, că asta nu înseamnă că are mai puţine calităţi, dar am luat decizia că funcţia revine PLUS. PNL nu a luat Prefectura Bucureşti, că putea să o ia. A luat prefectura Sibiu, Bihor, a luat alte prefecturi”. 

Întrebat când va decide Alianța ce se întâmplă la Prefectura Capitalei, Cioloș a declarat că „nu ştiu când decidem, o să vedem în perioada următoare cum va fi. Sunt acum alte priorităţi. Lucrurile funcţionează acolo, cât de cât, nu e asta o urgenţă". 

Anterior, la începutul lui februarie, când în spațiul public s-a anunțat că Alianței USR-PLUS îi revine șefia Prefecturii Capitalei, iar Traian Berbeceanu a anunțat că va pleca din fruntea instituției, Dacian Cioloș a declarat că „am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, dând de înțeles că Berbeceanu și-ar fi putut păstra funcția. 

Citește și: Berbeceanu, omul care poate armoniza PNL cu USR-PLUS? Cioloș: Nu înțeleg unde se grăbește să plece

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.