Cazul fetiței din Mehedinți. Firea îi apără pe asistenții maternali și cere reanalizarea adopției

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.06.2019 - 20:24

Gabriela Firea a scris o postare pe Facebook în care apără punctul de vedere al asistenților maternali care aveau grijă de fetița din Mehedinți. În postare, ea nu pomenește nimic despre decizia definitivă a Curții de Apel Craiova, care a încuviințat adopția fetei.

SHARE

`Mi se pare iar grav să condamni familia care a crescut-o, că a luat-o spre îngrijire pentru bani. Statul a decis, și toată lumea a aplaudat, eliminarea pe cât posibil a ideii de orfelinat și preluarea copiilor orfani/abandonați de către asistenți maternali. Plătiți, firește, pentru îngrijirea acelui copil. Sau a mai multora, după caz. Trebuie să ai calități umane, pentru a-ți dedică viață copiilor!
Mi se pare, de asemenea, grav ce citesc în diferite comentarii că asistenții maternali sunt... “functionari”! Cum funcionari? Nu sunt niciun fel de “functionari”, chiar dacă au un contract cu o direcție de asistentă socială.
Sunt familii care iau un copil sau doi acasă, de care să aibă grijă, pe bani puțini-comparativ cu multitudinea nevoilor -, oferind, în schimb, ce au mai prețios : dragoste, grijă, timp.
Poate unii părinți naturali nu sunt, de multe ori, atât de atenți, că un părinte-asistent maternal!`, a scris Firea.

Ea susține că cel mai grav a fost faptul că acel copil a fost scos din familia care îl avea în grijă cu poliția/ procuratura/ executorul judecătoresc. `Și mai grav mi se pare că în ochii celor care au sărit ca la un semn să apere cauza noii familii adoptive, familia care a crescut-o pe Sorina 8 ani de zile nu are niciun drept legitim! Statul a plătit pentru alimente, îmbrăcăminte, medicamente. Iubirea, îngrijorările, emoțiile, nopțile nedormite cu un copil mic nu se pot evalua, contabiliza!`, a afirmat primarul Capitalei.

În campania din 2014, Gabriela Firea i-a reproșat lui Klaus Iohannis că nu are copii și nu a adoptat nici unul.

`Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare. (...) Nu toată lumea poate să aibă în mod natural copii, pentru că pot să apară probleme de sănătate, dar poţi să înfiezi un copil dacă vrei să ai o familie completă din toate punctele de vedere. Din perspectiva financiară, nu cred că se punea problema ca familia Iohannis să nu poată îngriji 1-2 copii`, declara Firea, în 2014. 

Newsweek România a arătat că este foarte probabil ca vineri să fi asistat la o punere în scenă a unui spectacol grotesc, în care interesul superior al copilului să fi rămas ultima grijă a tuturor celor implicați în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te