Candidatul USR la Primăria Sectorului 4, acuzat de un coleg că l-a plagiat pe primarul PSD Băluță

DE Mircea Marian | Actualizat: 08.08.2019 - 15:05
Antonio Andrusceac Foto: Facebook

Candidatul USR la primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac, este acuzat de către Guilhem Moulin, consilier USR la sectorul 4, că a plagiat strategia pe care o va avea dacă va ajunge edil-șef. Andrusceac susține însă că acesta nu este însă `programul să de guvernare locală`.

SHARE

Moulin susține că Andrusceac a plagiat chiar strategia primarului PSD Daniel Băluță și a trimis o scrisoare conducerii USR, cerând invalidarea candidaturii lui Andrusceac. 

„În cadrul campaniei interne pentru desemnare candidatul USR la primăria Sectorului 4, Antonio Andrusceac a trimis în data de 30.07.2019 pe mail către membri filialei strategia lui. Am început să citesc strategia respectivă și am văzut foarte repede că acest document nu a fost scris e mâna lui (...) El a plagiat strategia respectivă în proporție de 92.5%
Antonio a fost desemnat candidatul la primăria sectorului 4 prin votul în AG din data de 01.08.2019 (59 voturi pentru el din 110) (...) Antonio nu a respectat art 13, lit f din statut cu acest plagiat (lupta împotriva plagiatului face parte din programul USR”, a scris Guilhem Moulin.

Consilierul local a atașat acestei scrisori atât strategia lui Andrusceac, cât și strategia lui Băluță, marcând cu galben pasajele plagiate. 

Strategia Sectorului 4, creația primarului Daniel Băluță

Strategia lui Antonio Andrusceac, despre care Guilhem Moulin susține că e un plagiat după strategia lui Daniel Băluță

 

 

Andrusceac a declarat, pentru Newseek România că documentul prezentat de Moulin nu este programul său de candidat la Primăria Sectorului 4. `În cadrul campaniei interne USR Sectorul 4 pentru desemnarea candidatului la alegerile pentru primăria de sector am prezentat un document care cuprindea propunerile mele de abordare a strategiilor generale ale PMB privind principalele domenii de dezvoltare a orașului.

Astfel de strategii, precum Planul de mobilitate urbană durabilă (PMUD), de exemplu, sunt stabilite la nivelul Primăriei Generale și sunt aplicate de primăriile de sector, conform specificului local. Aceste strategii generale sunt stabilite inclusiv în concordanță cu normele europene. În prezentarea mea, făcută în fața colegilor de filială, am arătat liniile principale ale acestor strategii și felul în care propun eu ca acestea să fie abordate. Bineînțeles că în prezentarea mea s-au regăsit secțiuni importante din strategii deja aprobate la nivel de București. Aceste strategii nu sunt negociabile la nivel de sector.

Documentul la care faceți referire nu a reprezentat, așa cum greșit s-a înțeles de către colegul meu, programul meu de guvernare locală pentru Primăria Sectorului 4. Acesta este un document separat și a fost, de asemenea, prezentat colegilor mei în cadrul dezbaterilor interne din filiala S4. Imediat ce vom adapta și amenda programul meu de candidatura, pentru a fi conform cu ideile și proiectele propuse de membrii filialei USR S4, cât și cu strategia USR la nivel de București, vă voi pune la dispoziție documentul final, în care prezint programul și viziunea noastră pentru Primăria S4`, se arată în răspunsul lui Andrusceac. 

În decembrie 2018, conducerea USR București i-a retras sprijinul politic lui Moulin, acuzat de gruparea Andrusceac că ar absenta frecvent de la ședințele de consiliu. Moulin s-a apărat arătând că s-a aflat în luna de miere și a arătat că, dintre consilierii USR la Sectorul 4, a avut cea mai mare vizibilitate în presă. 

Andrusceac a fost, la rândul său, acuzat de misoginism după ce a scris pe Facebook: „Nu vă mai mințiți. Toate femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele -carierei-. Ce-i de fapt -cariera? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilință și renunțări?

Prima casă sau mașină luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu' că fata s-a ajuns....nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii, auzind mereu -dar tu mamă, nu te mai măriți?- Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, bunicile, știu care este adevărata împlinire a femeii...”. El și-a șters între timp aceste comentarii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te