Barna povestește discuția cu Cîțu: „La 10.30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 15.04.2021 - 16:14
Barna povestește discuția cu Cîțu: „La 10: 30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi”. Foto Inquam Photos

Liderul USR Dan Barna a explicat într-un mesaj intern trimis membrilor de partid că nu a aflat de demiterea lui Vlad Voiculescu abia după ce Florin Cîțu luase decizia.

SHARE

Dan Barna scrie, în mesajul intern, că numirea sa ca interimar la Ministerul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu, s-ar fi făcut fără consultarea sa și ar fi refuzat-o.

„Nu am ştiut înainte de întâlnirea de la 10:30 nimic despre vreo demitere şi evident nimic despre vreun interimat.
Nu a existat anterior nicio discuţie a mea cu Florin despre retras, demis, revocat Vlad iar la coaliţie am fost ferm şi părea că am depăşit situaţia.

La întâlnire, azi la 10: 30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi că e prerogativa lui şi că m- a numit interimar şi că actele sunt trimise deja la preşedinte”, a scris președintele USR în mesajul intern intrat în posesia Newsweek România

Citește și: Vlad Voiculescu și-a numit șefa de cabinet în funcția de vice al Agenției Naționale a Medicamentului

Dan Barna susține că l-a întrebat pe premier de ce l-a chemat dacă a luat singur decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu.

„I- am spus că nu voi accepta un interimat despre care nu a avut minimul respect să mă întrebe înainte, ca şi cum m- a luat din sertar.

I-am cerut concret ce îi reproşează lui Vlad şi mi-a zis despre impresia de sfidare că a început conf presa peste el, că a postat la 11 seara deodată cu el conf presa, că INSP...că nu avem paturi ATi...

Toate chestii sau de greşeli, suprapunerile, sau fără legătură cu el”, menționat liderul USR.

Vicepremierul afirmă că i-a oferit lui Florin Cîțu o soluție pentru a trece mai ușor peste criza politică creată în coaliția de guvernare.

Citește și: Istoria îi ține minte doar pe cei care fac, nu pe cei care ar fi vrut, dar „nu au fost lăsați”

„I-am propus alternative ca să putem avea spaţiu de negociere şi de păstrat coaliţia funcţională, i-am zis: uite ieşi şi dai termen de 30 de zile ca să apară schimbări pozitive la MS/Vlad, în felul ăsta arăţi şi forţa autoritate şi avem spaţiu de dialog şi dacă nu merge ai argument valid să demiţi.

A zis că a vorbit deja cu preşedintele, i-am zis hai să-l sunăm să-i zicem varianta asta ok prin care am putea menţine coaliţia stabilă şi a zis că nu vrea, că chiar dacă îl conving pe preşedinte, nu se răzgândeşte el că a luat deja decizia reproșându-mi şi comunicatul BNR UP de vineri, generat de trimiterea unei plângeri penale împotriva MS pe fapte ridicole şi fără să existe un raport al corpului de control finalizat.

I- am spus că dacă nu ne lasă nici o margine de poziţionare vom avea o singură opţiune să ripostăm ferm. şi mi- a răspuns că e ok, că a analizat ce opţiuni avem şi că oricum nu avem ce face decât să acceptăm”, a precizat Dan Barna.

Liderul USR a precizat că de la Guvern a plecat direct la ședința Biroului Național al partidului, pentru a stabili cum se poziționează public USRPLUS.

„E mai mult decât doar despre Vlad. Este despre a fi respectaţi ca parteneri de coaliţie şi asta e o miză pe care dacă nu o câştigăm degeaba mai stăm la guvernare pentru că nu putem accepta percepţia lor că suntem vreun UNPR bucuroşi să avem nişte poziţii şi mucles. Aici ne-au judecat greşit crezând că o înghiţim fericiţi fără să mai zicem ceva”, a transmis Dan Barna, potrivit surselor Newsweek România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te