Vicepremierul Barna este optimist că se va ajunge la o formulă de rectificare bugetară „echilibrată”

DE Edi Neagu | Actualizat: 07.08.2021 - 01:01
Barna spune că anul acesta va şi o a treia rectificare bugetară, în luna noiembrie. FOTO: Facebook

Vicepremierul Dan Barna a discutat cu premierul Florin Cîțu și cu Dacian Cioloș. El a adăugat că, acum, nu se discută despre remaniere guvernamentală, întrebat dacă există riscul ca ministrul Transporturilor să plece din Guvern întrucât "nu a prezentat" execuția bugetară.

SHARE

Vicepremierul Dan Barna a declarat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut joi cu premierul Florin Cîţu, împreună cu copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, este optimist că se va ajunge la o formulă de rectificare bugetară "echilibrată" şi care să asigure continuarea programelor de investiţii ale Guvernului.

El a precizat că în luna noiembrie urmează să se facă o nouă rectificare bugetară.

"Împreună cu colegul meu Dacian Cioloş şi cu premierul Florin Cîţu am mai discutat despre necesităţile pe ministerele pe care le coordonez. Sunt optimist că vom găsi o formulă de rectificare care să ne ajute să continuăm programele de investiţii ale Guvernului. Cifrele care au fost prezentate în spaţiul public au fost o primă propunere de la care încep discuţiile la nivelul coaliţiei şi la nivelul liderilor coaliţiei. Am discutat pe fiecare minister, în parte, repet, sunt convins că vom ajunge la o formulă care să fie şi echilibrată şi să asigure şi resursa de investiţii necesară", a afirmat Barna, vineri, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI: Poliția Română: Amendă și carnet suspendat 120 de zile pentru „comportament agresiv” în trafic

Întrebat dacă la Ministerul Transporturilor vor fi alocări suplimentare, el a răspuns: "Repet, discuţia de ieri a pornit de la acea primă propunere transmisă de premier, care, din păcate, a ajuns şi în spaţiul public".

Nu se discută despre remanieri

"Este varianta de la care am pornit, am discutat la fiecare minister în parte, peste tot este posibil să mai existe modificări. Şi la Transporturi şi la celelalte ministere am discutat exact, foarte specific, au fost discuţii tehnice, pe necesar, pe obligaţiile pe care le are şi Ministerul Transporturilor şi celelalte ministere, pe componenta de investiţii, pe componetele legale, acele decizii ale instanţelor care trebuie onorate de către statul român şi, în acest context, sunt convins că vom ajunge la o formulă echilibrată care să ne permită să avem şi o a doua parte a anului reuşită pe investiţii", a explicat Barna.

CITEȘTE ȘI: Ce fac Valentina Pelinel, Mihaela Borcea și Alina Vidican de dragul lui Cristi Borcea

El a adăugat că, în acest moment, nu se discută despre remaniere la nivelul niciunui minister, întrebat dacă există riscul ca ministrul Transporturilor să plece din Guvern întrucât "nu a prezentat" execuţia bugetară.

"Poziţia Ministerului Transporturilor tocmai a fost prezentată, ieri, de către colegul meu în spaţiul public, pe pagina sa, şi nu se discută la momentul de faţă despre niciun fel de remaniere, despre niciun minister", a completat Barna.

Vicepremierul a confirmat că anul acesta va şi o a treia rectificare bugetară, în luna noiembrie, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te