Bănicioiu nu are timp să fie audiat în dosarul Colectiv, dar propune soluții pentru salvarea PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.11.2019 - 15:13

La patru ani de la tragedia din Colectiv, fostul ministru al Sănătății din acea perioadă nu și-a găsit timp pentru a depune mărturie. În schimb, propune soluții pentru salvarea PSD.

SHARE

Nicolae Bănicioiu, în acest moment parlamentar Pro România, a pledat, ieri seară, când s-a anunțat înfrîngerea Viorică Dăncilă, într-un studio de televiziune, pentru o unificare a stângii. Dacă pentru dezbateri parlamentare este oricând pregătit, Băniciou nu își găsește vreme pentru eluciderea uneia dintre cele mai cumplite drame din ultimele decenii.  

Nu vin – motive personale

„Fostul ministru al sănătăţii, Nicolae Banicioiu, a cerut amânarea audierii sale în dosarul Colectiv din motive personale. El fusese chemat la Parchet la solicitarea avocatului părţilor vătămate, adică al victimelor sau rudelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost rănite acum patru ani în clubul bucureştean.

Fostul ministru este acuzat că a întârziat transferul răniţilor în spitale din afara ţării pentru tratament. Dosarul Colectiv a ajuns la Parchetul General în urmă cu trei ani, după ce familiile şi prietenii victimelor din club au acuzat autorităţile, care au coordonat intervenţia după incendiu, de neglijenţă şi ucidere din culpă”, scria Radio Actualități pe 23 octombrie anul acesta.  

Presiuni în anchetă

Nicolae Băniciou, ministru al Sănătății la acea dată, a declarat, atunci, că România își poate trata singură răniții și nu are nevoie de niciun ajutor. Întârzierea plecării răniților din Colectiv le-a fost fatală unora dintre ei. Băncioiu este acuzat că a făcut presiuni asupra Sorinei Pintea pentru a nu trimite unele documente în instanță. În cadrul acelei discuţii, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv i-au spus Sorinei Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează.

Sorina Pintea le-a replicat: „Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

În acel moment, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: „E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”. Ministrul Pintea a replicat: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”, potrivit digi24.      

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.