Român arestat pentru trădare. A trimis rușilor informații strategice și poze cu tehnica militară

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2024 - 15:43
Un român a trimis rușilor informații militare - Foto: MAPN/ Facebook (rol ilustrativ)

Un român a fost arestat pentru trădare, el fiind acuzat că supraveghea trimitea informații cu caracter militar Federației Ruse. În urma acțiunilor specifice ale SRI, DIICOT a dispus reținerea acestuia.

SHARE

Un român a fost arestat pentru trădare, el fiind acuzat că supraveghea trimitea informații cu caracter militar Federației Ruse. Bărbatul făcea fotografii cu tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Român arestat pentru trădare. A trimis rușilor fotografii cu tehnica militară de luptă

”La data de 23 mai 2024, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din cadrul structurilor subordonate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite (cetățean român), cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Citește și: VIDEO Ucraina va ataca cu rachete sudul Rusiei. Țintele, găsite cu drone-spion trecute prin România

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.


A fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Citește și: VIDEO Aliații României au trimis drone, avioane cu torpile, de spionaj în Marea Neagră. Cine e ținta


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”., au transmis Poliția și DIICOT

Bărbatul arestat se numește Dorin Alexandru Piscan, conform unor surse judiciare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te