FOTOGRAFII. Pușcărie de lux: aer condiţionat, aparate de fitness şi plasmă TV

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.04.2019 - 15:41

2,8 milioane de lei s-au cheltuit pentru modernizarea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost finalizate, care are acum aer condiţionat, aparate de fitness, TV, condiţiile fiind printre cele mai bune din România.

SHARE

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Alba, în perioada 2018 - 2019 au fost efectuate lucrări de consolidare, extindere şi modernizare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

„S-a înlocuit instalaţia electrică, sistemul de iluminare şi sistemul de distribuire a semnalului TV, fiind instalat şi sistem de radioficare.

De asemenea, a fost refăcut sistemul de canalizare. Au fost renovate camerele de deţinere şi au fost recompartimentate, suprafaţa a fost mărită, iar în interiorul acestora s-au amenajat spaţii destinate activităţii igienico-sanitare care cuprind duş, cada de duş, chiuvetă, vas de WC, oglindă şi ventilator.

În fiecare cameră au fost instalate aparate tv şi aparate de aer condiţionat. Ferestrele exterioare au fost schimbate şi permit iluminarea şi aerisirea suficientă a spaţiului, iar uşile camerelor au fost înlocuite cu uşi metalice dublate de grilaj metalic. Lumina artificială corespunde standardelor tehnice recunoscute în domeniu”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit documentului citat, cele 15 camere de deţinere au o capacitate totală de 30 de locuri, iar în urma lucrărilor de reabilitare a fost amenajat un club, un cabinet medical, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă, scrie Mediafax.

De asemenea, pereţii aferenţi celor două curţi de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru ca persoanele care vor ajunge aici să poată face exerciţii fizice. Au fost puse şi elemente fixe pentru asigurarea odihnei şi relaxării.

Totodată, au fost instalate posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.

„În cadrul centrului au fost amenajate spaţii în care se efectuează audierea persoanelor custodiate şi audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar, în procedurile de refuz de hrană sau plângeri împotriva condiţiilor de detenţie.

Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleşi, cu psihologul, cu preotul pentru asistenţa religioasă, cu reprezentaţi diplomatici, în cazul persoanelor cu cetăţenie străină şi întrevederi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale, cu atribuţii în respectarea drepturilor omului”, se mai arată în comunicat.

Valoarea investiţiei a fost de 2.783.094,85 lei, cu TVA, potrivit sursei citate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.